retete mediteraneene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Oua umplute cu pesto

Iata o varianta interesanta de oua umplute, plina de aromele Mediteranei. In locul iaurtului de oaie si bivolita se poate folosi si smantana, branza proaspata de vaca, maioneza etc. Prefer varianta cu iaurt, caci este mai usoara, iar gustul sau usor acrisor da o nota deosebita umpluturii.

(more…)

Citeste tot

Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii

Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel mai des sunt kefalograviera, kefalotyri si feta. Feta este populara in Grecia, cu ea preparandu-se garides saganaki (creveti gratinati) si midia saganaki (scoici gratinate). Variantele care folosesc branza haloumi sunt caracteristice insulei Cipru, a carei cultura culinara este o mixtura de influente grecesti, turcesti si levantine.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu usturoi

Crevetii cu usturoi sunt o gustare (tapa) extrem de populara in Spania, unde se gateste cu sau fara ardei iuti ca ingredient auxiliar. De obicei se gatesc in caserole individuale, de ceramica sau pamant ars, asezate direct pe o foaie de tabla incinsa (plancha). Ca alternativa se pot gati si in tigaie.

(more…)

Citeste tot

Femeia de azi şi orezul

Coperta revistei "Femeia de azi"
Vreau să vă anunţ cu plăcere (şi cu oarecare mândrie de autor) apariţia suplimentului revistei “Femeia de azi” 15 octombrie – 15 decembrie 2009. De multe ori am spus în acest blog că “Riso Scotti” are pe piaţă cea mai completă şi mai avantajoasă ofertă de produse. De fiecare dată când am dat banii pe un produs “Riso Scotti” am simţit că merită şi spun asta în deplină cunoştinţă de cauză: chiar am încercat cam tot ce este pe piaţă. Nici nu aveam cum să nu o fac, preferinţele mele mergând net spre bucătăria asiatică despre care, ştie toată lumea, se poate spune că este dependentă de orez.
(more…)

Citeste tot