retete mediteraneene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul meu una, mai ales ca iaurtul este unul dintre alimentele mele preferate.

Reteta de fata figureaza in meniul restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, conceput de Costel Clipescu si de mine lunile trecute.
(more…)

Citeste tot

Tabbouleh

Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii bucatariilor levantine (libaneza, siriana, turca etc.) pe piata noastra. Ce-i drept, este o salata delicioasa si satioasa.

O astfel de salata are rolul de a fi servita de sine statatoare, ca gustare, sau “mezze”, daca tot vorbim despre Levant. Numele ei provine din cuvantul arab “taabil”, care inseamna “asezonator”, in sensul in care acest termen a fost prezentat aici.
(more…)

Citeste tot

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, cu sosurile potrivite, devine chiar o delicatesa. Reteta de fata este gatita in stil mediteranean, provensal mai exact, iar salaul este servit cu o pasta tapenade, plina de gust si aroma.

Reteta aceasta figureaza in noul meniu mediteranean, conceput de Costel Clipescu si de mine pentru restaurantul “Casa cu Tei” din Craiova.
(more…)

Citeste tot

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din noul meniu mediteranean pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu.

Marinarea asigura carnii un gust, o aroma si o suculenta deosebita. Serviti aceste cotletele cu cartofi si cu un vin rosu, mai corpolent.
(more…)

Citeste tot

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova elaborat de mine, impreuna cu Costel Clipescu) se serveste, de obicei, calda sau fierbinte, dar este la fel de gustoasa si rece. Simplitatea sa trebuie compensata folosind ingrediente de cea mai buna calitate posibila, ca sa obtineti maximul de gust si aroma.

(more…)

Citeste tot

Bulete de branza cu gremolata

Imi plac mult aromele mediteraneene, dominate de usturoi, citrice si ierburi aromate, de aceea aceasta extrem de simpla gustare este foarte pe placul meu: se face repede, nu implica “manopera” multa, nu implica tratament termic, iar gustul si aromele sunt extrem de placute, mai ales daca folositi ingrediente de buna calitate.

Rosiile suculente se potrivesc foarte bine cu branzeturile si ierburile, usturoiul si coaja rasa de lamaie vin cu accente savuroase de aroma si gust, iar uleiul de masline extra virgin desavarseste acest intreg delicios.
(more…)

Citeste tot