retete mediteraneene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam asa: Pui de sepie in cerneala proprie. Este o reteta traditionala catalana, dar pe care am vazut-o mult mai des gatita cu sepii mature; nu sunt sigur ca saculetul de cerneala se formeaza deja chiar la pui atat de mici; eu am folosit cerneala cumparata separat (deci nu cerneala proprie a puilor din farfurie). Cert este insa ca preparatul este absolut fabulos ca gust.
Bebe sepias en su tinta
(more…)

Citeste tot

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una dintre retetele romanesti, deja traditionale. Eu va propun insa o varianta diferita, una in stil mediteranean, in care asezonarea este diferita. Cei care veti avea curiozitatea s-o incercati, veti vedea ca preparatul final este foarte savuros.

(more…)

Citeste tot

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge insa foarte bine si cu orice fel de carne trasa la tigaie, aburita, fiarta sau gatita la cuptor.

Mi-am dorit un pranz usor, dar care sa se prepare rapid si sa fie gustos; fara salate aditionale, fara garnituri, pur si simplu ceva care sa arate bine, care sa fie gata in maxim 10 minute si care sa aiba gust si aroma proaspata si imbietoare.
(more…)

Citeste tot

Salmoriglio

Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe scurt un sos-condiment foarte uşor de preparat şi foarte gustos. Salmoriglio este un condiment provenit din sudul Italiei, preparat din ingrediente tipic mediteraneene: suc de lămâie, ulei de măsline extra virgin, usturoi, oregano şi pătrunjel.

(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu cuscus

Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase, bob cu bob, ceea ce il face potrivit pentru o seama intreaga de preparate. Aceasta salata este usoara, echilibrata, cu un gust usor acrisor-picant, racoroasa si satioasa, potrivita zilelor calde de vara.

(more…)

Citeste tot

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Salatele sunt, in opinia mea, cel mai versatil preparat. Cel mai adesea rapide si usor de preparat, folosind ingrediente extrem de diverse si de colorate, salatele sunt perfecte pentru zilele caniculare. Aceasta reteta de influenta mediteraneana se poate gati pentru un pranz usor, sau pentru cina. Serviti-o neaparat cu vinul potrivit si veti fi incantati.

(more…)

Citeste tot

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care mi s-au parut foarte simpatice si interesante, niste cochilii mari cam cat pumnul unui copil. Marimea face ca aceste paste sa fie potrivite pentru tot felul de umpluturi, iar varianta aceasta de reteta este doar una dintre multiplele posibilitati. In ultimele luni am vazut conchiglione 102 si in hipermarketurile noastre, mai ales in Cora, asa ca ne sunt oricand la indemana.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Asocierea carnii – fie ea chiar si peste sau fructe de mare – cu ciocolata este deja traditionala in Spania. Aceasta practica este originara din Mexic, locul de unde spaniolii au adus in Europa, printre altele, si cacaoa. Reteta de fata provine din Tara Bascilor si este extrem de interesanta ca aroma.

(more…)

Citeste tot