retete mediteraneene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ardei umpluti cu cuscus

Aceasta reteta are si varianta video.

Aceasta varianta de ardei umpluti este interesanta si surprinzatoare. In plus, este plina de gust, aroma si culoare. Preparatul poate fi servit atat ca gustare, cat si ca pranz usor. Este mai bun cald, dar poate fi servit si la temperatura camerei, mai ales in zilele calduroase.


(more…)

Citeste tot

Gnocchi con pesto

Cele 6 minute de munca investite in aceasta reteta va vor oferi un preparat foarte gustos si aromat, perfect ca gustare, pranz usor sau cina. Puteti folosi un sos pesto obisnuit (genovese) sau puteti experimenta cu un pesto propriu, preparat in modul acestui “pesto misto” (pesto mixt) folosit de mine in reteta.

(more…)

Citeste tot

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


(more…)

Citeste tot

Pesto misto

Pesto misto
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos pesto in care am vrut sa strang mai multe arome. Desi ma temeam un pic ca va avea o “personalitate multipla”, am obtinut in final un sos exceptional, cu o vibranta culoare verde si proaspata, si care mi-a umplut bucataria de aroma. Ce sa mai zic de gust… incercati-l singuri!
(more…)

Citeste tot