Retete Mexicane | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Churros cu sos de ciocolata

Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in ulei. Se pot prepara churros ca desert, sau gustare, acompaniate de sosurile potrivite respectivei posturi.
Churros cu sos de ciocolata este un desert traditional mexican, dar este intalnit si in Spania, Filipine, Portugalia, Brazilia, Columbia, Venezuela, Argentina Peru, Cuba, Uruguay etc.
Churros cu sos de ciocolata
Am ales o varianta cu un aluat ceva mai sofisticat si mai complex decat variantele traditionale.
(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest tip de retete cu orez sunt populare in intreaga America de Sud si Centrala, dar mai ales in Mexic. Reteta este simpla si delicioasa. Pentru o aroma cat mai placuta folositi boia de buna calitate. Acest orez se poate servi ca atare, sau ca garnitura alaturi de un preparat pe baza de carne.
Orez cu rosii
(mai mult…)

Citeste tot

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi cu zi. O fajita consta intr-o tortilla proaspat gatita, aduse la masa cand este calda, umpluta cu un amestec ce poate fi foarte diferit, si apoi rulata sau impaturita si mancata.
Varianta propusa de mine foloseste carne de pui gatita cu legume, iaurt si salsa de rosii.

(mai mult…)

Citeste tot

Salsa de rosii

Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de salsa, iar unele (asa cum este si cea propusa de mine) seamana, in opinia mea, mult mai mult cu o salata decat cu un sos, atat ca textura cat si ca mod de servire.

Varianta de salsa pe care v-o aduc in atentie este nu doar foarte gustoasa, ci si folositoare, caci cu ajutorul ei vom prepara maine niste fajitas, un alt preparat mexican extrem de popular.
(mai mult…)

Citeste tot

Fajitas cu jumari de oua

Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot prezente, iar umplutura lor are infinite variatii. Cum tortille din faina de porumb sau grau se gasesc pe piata, gata facute, nu as avea nicio scuza daca nu as incerca si eu cateva combinatii. Iata o varianta de fajitas (dupa mine, cea mai simpla metoda de a umple o tortilla) cu oua si legume, foarte potrivita pentru un mic dejun consistent.

(mai mult…)

Citeste tot