Retete Romanesti | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reţeta tradiţională românească preferată de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta traditionala preferata de romani, s-a incheiat. Iar romanii au hotarat care retetele traditionale preferate de cei mai multi sunt: papanasii, sarmalele si fasolea cu afumatura.
Cum primele doua retete figureaza deja printre cele de pe blogul meu, imi ramane o singura optiune.

Exista deja zeci sau sute de retete de fasole cu afumatura, carnati si alte asemenea. Nu are rost sa repet ce au facut altii mai bine ca mine inaintea mea, asa ca astazi va ofer o varianta proprie de fasole cu carnati.
Reteta mea nu este pentru persoane delicate. Este o fasole condimentata, plina de gust si aroma, cu care te iei de piept si te lupti pana ce simti nu mai incape nicio imbucatura.
(mai mult…)

Citeste tot

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca

Iata ca proiectul “Reţeta tradiţională românească preferată de dvs.”, initiat de FairyRomania, acela de a gasi reteta traditional preferata de romani, si-a incheiat prima etapa. Votul publicului a decis cele mai populare zece retete.

Acestea sunt:

    • Sarmale
    • Ciorba de burta
    • Tochitura de porc
    • Cozonac
    • Piftie
    • Mamaliga cu branza
    • Papanasi
    • Drob
    • Iahnie de fasole cu afumatura
    • Parjoale

(mai mult…)

Citeste tot

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.

Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.

Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie – semn ca am avut o primavara rece si intarziata. Cum foarte multi dintre noi am ramas cu o multime de oua vopsite, cel putin asa mi s-a intamplat mie, m-am gandit sa va propun sa “reciclati” o parte dintre ele in aceasta salata de primavara.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar

Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este unul dintre simbolurile primaverii? Poate fiindca sezonul ei este atat de scurt, lucru ce o face sa fie cu atat mai mult dezirabila? Poate fiindca mi se pare un aliment tipic romanesc, care ar merita mai multa atentie?
Nu stiu raspunsul; ceea ce stiu este ca o mananc cu mare placere, aroma sa usturoiata, ierboasa si proaspata dand un “ceva” cu totul aparte salatelor, supelor, saviciurilor etc.

Astazi va propun o salata extrem de simpla, rapida si aromata, un fel de “raita“ romaneasca, picanta si putin usturoiata, excelenta ca gustare, ca antreu pentru masa de pranz sau pentru cina.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu ardei grasi

Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute, dulce, sarat si acrisor. Sunt departe de a fi vegetarian si nici nu tin post, dar uneori ma tenteaza combinatiile de alimente fara carne, mai ales daca astfel pot fi de folos, cu o idee de preparat, celor care tin postul Craciunului.
Orez cu ardei grasi
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 8
1 2 3 4 5 6 7 8