retete siriene | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îşi datorează aroma şi gustul unui ingredient special, ardeiul iute de Alep, care este uscat şi pisat. Această varietate de ardei iute este apecifică zonei oraşului Alep, situat in nordul Siriei, oraş aflat cândva pe traseul celebrului drum al mătăsii şi mirodeniilor. Ardeiul iute de Alep se cultivă aproape exclusiv în Siria şi Turcia.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui prajit cu condimente

Secretul reusitei acestei retete este sa se gateasca rapid, la foc puternic. Nu aglomerati tigaia, caci carnea are contact mai bun cu suprafata fierbinte si se prajeste corect. O tigaie aglomerata mai curand va fierbe carnea decat sa o prajeasca. Daca este nevoie, prajiti carnea in transe.

(mai mult…)

Citeste tot