retete traditionale | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Reţeta tradiţională românească preferată de dvs.

De când am început să gătesc mi-am pus problema provenienţei reţetelor. Mă fascinează istoria, provenienţa, etimologia şi simbolistica lor. M-am întrebat cum anume au fost concepute reţetele pe care astăzi le socotim a fi tradiţionale româneşti. Mi-am dat seama că multe sunt preluate şi adaptate din culturile culinare cu care am venit în contact. Am realizat că o bucătărie naţională este un lucru în continuă schimbare, că tradiţiile se urmează una pe alta, înlocuindu-se între ele, aşa cum generaţiile preiau ştafeta, sau aşa cum anotimpurile îşi continua nesfârşita succesiune.
(mai mult…)

Citeste tot

Coq au vin

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

“Coq au vin” este o reteta clasica, despre care se spune ca, in diferite variante, exista inca de pe vremea lui Iulius Cezar, adica de peste 2000 de ani. Reteta consta din carne de pasare brezata intr-un sos de vin rosu. Initial se foloseau cocosi, a caror carne tare si fibroasa se putea gati doar prin brezare. Astazi se foloseste pui, iar timpul de gatit este substantial mai scurt.

(mai mult…)

Citeste tot