rosii uscate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

De GUXTibus (3)

Din partea casei

Foarte mulţi români şi-au petrecut măcar o dată vacanţa de vară în Grecia. Printre aceştia mă număr şi eu. Cunosc mulţi români care iubesc mâncarea locală, ştiu şi câţiva care mănâncă pe malul mării doar ceafă de porc cu cartofi prăjiţi, ca acasă, la cârciuma de cartier, ba chiar cunosc români care au plecat cu maşina în Grecia, având în portbagaj o oală mare cu sarmale şi câteva bidoane cu vin de la ţară, din cel „adevărat şi curat”.
Bistro GUXT - Paine cu curcuma si cernusca
(mai mult…)

Citeste tot

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste sa descrie corect ceea ce se petrece in cuptor. Nu are loc doar o uscare, ci si o caramelizare si o aromatizare a rosiilor. Gustul lor se concentreaza si se imbunatateste, aspectul este foarte atragator, iar aroma devine formidabila. Obtineti o garnitura deosebita pentru carne si branzeturi, sau un ingredient interesant pentru o gama destul de larga de preparate.

(mai mult…)

Citeste tot