blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
Grecii isi incep masa cu cateva meze, adica gustarele menite a starni pofta de mancare [...]
3 Comentarii
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este [...]
6 Comentarii
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este [...]
2 Comentarii
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
Ghiotta este un sos folosit ca baza pentru multe preparate siciliene. Ingredientele de baza care [...]
8 Comentarii
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]
18 Comentarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
Am primit recent de la Tomatina, printre alte vegetale, o selectie de 7 tipuri de [...]
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]
14 Comentarii
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel [...]
1 Comentariu
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Aceasta salata rece va propune o combinatie colorata de legume fraged-crocante, servite intr-un dressing usor-acrisor, [...]
Caldura mare, dar trebuie sa mancam si noi cate ceva. Reteta aceasta nu presupune gatit, [...]
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii [...]
4 Comentarii
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
O noua reteta foarte simpla, dar si foarte gustoasa, din noul meniu mediteranean conceput de [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu [...]
9 Comentarii
Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe [...]
Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un [...]
Serile de vineri “La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez [...]
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ [...]
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
Astazi cea de-a doua parte, si ultima, a articolului despre sosul-condiment-marinada chimichurry. Va voi prezenta [...]
Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua [...]
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii