rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui balti

„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma unui wok cu fundul plat. Reteta aceasta are un gust delicat, si o aroma complexa, bine echilibrata. Din cate am putut sa-mi dau seama, este reteta “balti” cea mai populara in Pakistan si nordul Indiei.
Pui balti
Serviti preparatul cu orez Basmati, daca este posibil, caci este mai parfumat.
(more…)

Citeste tot

Pe urmele roşiei – partea 1

Am spus de multe ori că istoria ingredientelor culinare este nu doar interesantă, dar chiar fascinantă prin răsturnările de situaţie şi întorsăturile pe care le ia destinul lor. Roşia este, probabil, alimentul a cărui istorie se aseamănă cel mai mult cu un roman de aventuri. Folosită la început doar ca arbust ornamental, urâtă şi temută, socotită a fi otrăvitoare, a devenit astăzi unul dintre alimentele cele mai populare.
(more…)

Citeste tot

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se pare insa ca originea sa este mai curand pakistaneza; eu banuiesc ca este unul dintre acele preparate de “granita”, apartinand de fapt unei zone care se intinde intre cele doua tari.
Pui Jalfrezi
(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.


(more…)

Citeste tot

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video.

Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, robusta, satioasa si foarte gustoasa, al carei punct forte este sosul de rosii. Pentru cei care doresc mai multe amanunte despre modul in care a luat nastere acest preparat, accesati acest link.


(more…)

Citeste tot

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta potrivita traditiei acestei perioade: un preparat de post bine echilibrat ca asezonare, aromat si foarte gustos. Reteta este rapida si o puteti prepara si pentru masa de pranz, dar si la cina.

(more…)

Citeste tot

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.


(more…)

Citeste tot