Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rosii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]

10 Comentarii

Pe urmele rosiei – partea 1

Am spus de multe ori ca istoria ingredientelor culinare este nu doar interesanta, dar chiar [...]

Pui Jalfrezi

Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]

8 Comentarii

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust [...]

Cartofi cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o [...]

19 Comentarii

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]

11 Comentarii

Spaghetti alla puttanesca

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta clasica, originara din sudul Italiei, [...]

12 Comentarii

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii [...]

7 Comentarii

Salata de leurda si untisor cu rosii si branza

Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]

15 Comentarii

Pui cu sos de rosii si curry

Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]

10 Comentarii

Pui Tikka Masala

Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]

8 Comentarii

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]

6 Comentarii

Salsa de rosii

Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de [...]

7 Comentarii

Curry de peste cu rosii si lapte de cocos

Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]

4 Comentarii

Curry Malabar de creveti

Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de [...]

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]

15 Comentarii

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]

Curvele si bucataria

Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]

Fajitas cu jumari de oua

Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot [...]

6 Comentarii

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si [...]

14 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]

15 Comentarii

Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1

Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de [...]

5 Comentarii

Joloff cu pui

Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]

9 Comentarii

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]

11 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]

Insalata caprese alla diavola

Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre [...]

16 Comentarii

Harissa – gustul picant al Maghrebului

Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]

13 Comentarii

La „pieting”

Partea 1: Piata Minis – Bucuresti Nu va mirati, pieting-ul este shopping-ul meu. Nu ma [...]

Jambalaya cu pui si creveti

Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]

11 Comentarii

Despre bucataria siciliana la “Biscuit”

Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de [...]

8 Comentarii

Orez cu bacon si chimen

Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]

11 Comentarii

Creveti provensali

Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre sosul de rosii

Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]

11 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]

12 Comentarii

Salata de andive cu nuci si curmale uscate

Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata [...]

12 Comentarii

Patia – Curry de creveti

Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]

8 Comentarii

Pe urmele sarmalei – partea 2

În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” si sunt preparate din carne tocata de miel [...]

8 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]

8 Comentarii

Salata siciliana cu paste

Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]

6 Comentarii