Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rosii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
10 Comentarii
iul.
Pe urmele rosiei – partea 1
Am spus de multe ori ca istoria ingredientelor culinare este nu doar interesanta, dar chiar [...]
Pui Jalfrezi
Am intalnit de cateva ori acest preparat in restaurantele indiene prin care am fost. Se [...]
8 Comentarii
iun.
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Ciuperci cu sos de rosii
Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]
Salata de leurda si untisor cu rosii si branza
Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa [...]
6 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii
Pui cu sos de rosii si curry
Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]
10 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la [...]
Pilaf cu rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]
Fajitas de pui cu salsa de rosii
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Salsa de rosii
Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de [...]
7 Comentarii
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
4 Comentarii
Curry Malabar de creveti
Este o reteta originara din Malabar, situat in nordul provinciei indiene Kerala. Am profitat de [...]
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de [...]
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul [...]
15 Comentarii
Pui “Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Curvele si bucataria
Sunt convins ca acest titlu va face sa va puneti cateva întrebari. Poate fi destul [...]
Fajitas cu jumari de oua
Bucataria mexicana este una foarte atragatoare, diversa si plina de gust. Celebrele tortille sunt atot [...]
6 Comentarii
Salata de iaurt cu legume si curry
Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si [...]
14 Comentarii
Kedgeree cu stafide
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Bucataria mexicana într-o singura tortilla – partea 1
Cred ca bucataria mexicana este una dintre cele 10-15 bucatarii importante ale lumii. Bogatia de [...]
5 Comentarii
Joloff cu pui
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
9 Comentarii
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]
11 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
Insalata caprese alla diavola
Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre [...]
16 Comentarii
Harissa – gustul picant al Maghrebului
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
13 Comentarii
iul.
La „pieting”
Partea 1: Piata Minis – Bucuresti Nu va mirati, pieting-ul este shopping-ul meu. Nu ma [...]
Jambalaya cu pui si creveti
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
11 Comentarii
iul.
Despre bucataria siciliana la “Biscuit”
Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de [...]
8 Comentarii
Orez cu bacon si chimen
Imi plac experimentele si adaptarile, atata timp cat duc la retete gustoase si interesante. Reteta [...]
11 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
11 Comentarii
Pe scurt despre sosul de rosii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
11 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Salata de andive cu nuci si curmale uscate
Este o reteta destul de surprinzatoare, care asociaza gustul usor amarui al andivelor cu dulceata [...]
12 Comentarii
Patia – Curry de creveti
Este o reteta adusa in India de persani, acum peste 1000 de ani, foarte populara [...]
8 Comentarii
Pe urmele sarmalei – partea 2
În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” si sunt preparate din carne tocata de miel [...]
8 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
8 Comentarii
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
6 Comentarii