rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova elaborat de mine, impreuna cu Costel Clipescu) se serveste, de obicei, calda sau fierbinte, dar este la fel de gustoasa si rece. Simplitatea sa trebuie compensata folosind ingrediente de cea mai buna calitate posibila, ca sa obtineti maximul de gust si aroma.

(more…)

Citeste tot

Dorada cu pesto

Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu. Iata, in avanpremiera, un alt preparat care, nu ne indoim, va avea succes.
Reteta este simpla si rapida, asa cum trebuie sa fie la un restaurant care nu-si lasa clientii sa astepte, si delicioasa, plina de gust si de aroma. Pesto-ul preparat pe loc si uleiul de masline extra virgin de buna calitate completeaza pestele gatit perefect, fraged si echilibrat condimentat.

(more…)

Citeste tot

Pui la cuptor cu legume si crema de branza

Desi nu este foarte rapida, reteta este simpla si are avantajul ca se gateste intr-un singur vas, facand parte din categoria numita “one pot”. Puteti folosi fie o cratita potrivita ca dimensiune, fie o caserola rezistenta.

Preparatul este satios si destul de robust, echilibrat ca nutrienti. Proteinele din carne si branza sunt alaturate unei mari cantitati de legume diferite, frumos colorate. Este o mancare rustica si simpla, dar plina de gust.
(more…)

Citeste tot

A fost “Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri “La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(more…)

Citeste tot

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani unul dintre preparatele asociate intregii culturi spaniole. Cei care doresc sa afle cateva detalii despre istoria si insemnatatea acestui simbol culinar spaniol, pot accesa acest link.

(more…)

Citeste tot

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin de gust si de arome, satioasa si care sa poata fi preparata intr-un interval de timp rezonabil. Mi-am adus aminte de puiul cu masline pe care mi-l gatea mama, cu zeci de ani in urma, si am “pus la cale” reteta de mai jos, ajustand mai pe gustul meu actual ceea ce mancam in copilarie.
Sper sa va placa.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti

Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez cu ei in toate felurile. Adopt atat metodele celor care sustin ca aceste crustacee, avand carnea delicata, trebuie insotite de sosuri usoare si deschise la culoare, cat si ale celor care condimenteaza din belsug crevetii si ii alatura sosurilor robuste.

Reteta de fata, dupa cum va veti da seama, face parte din cea ce-a doua categorie. Am alaturat crevetilor marinati si gatiti la frigare, ingrediente cu gust puternic, cum sunt rosiile uscate la soare si ardeii iuti, felii de cartofi rumenite si un sos de rosii clasic, robust.
(more…)

Citeste tot

Pui cu mazare si mujdei

Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ de acest ingredient, nu trebuie totusi sa se dea batuti. Reteta, foarte simpla si gustoasa, le este la indemana cu foarte putine modificari, pe care le voi expune mai jos.

(more…)

Citeste tot