rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. Preparatul este usor picant, deosebit de gustos, iar savoarea data de ardeii iuti si de mirodenii este extraordinara.

(more…)

Citeste tot

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de retete preferate de mine, cu sos delicios condimentat, plina de gust si aroma, robusta, hranitoare si satioasa, servita simplu si fara fasoane, potrivindu-se bine cu orice anotimp.
Un astfel de tajin se serveste la pranz, alaturi de cuscus sau de orez.

(more…)

Citeste tot

Bebe sepias en su tinta

Va ofer astazi o reteta spaniola, a carei denumire s-ar traduce in limba romana cam asa: Pui de sepie in cerneala proprie. Este o reteta traditionala catalana, dar pe care am vazut-o mult mai des gatita cu sepii mature; nu sunt sigur ca saculetul de cerneala se formeaza deja chiar la pui atat de mici; eu am folosit cerneala cumparata separat (deci nu cerneala proprie a puilor din farfurie). Cert este insa ca preparatul este absolut fabulos ca gust.
Bebe sepias en su tinta
(more…)

Citeste tot

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie mi se pare scuzabila. Am folosit macrou fiindca asta am avut la indemana si, cu toate ca nu este tocmai un peste tipic sudului Italiei (locul de unde provine acest tip de reteta), rezultatul final este delicios.

(more…)

Citeste tot

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa.
Balti este un preparat originar din Punjab; termenul denumeste atat un tip de vas cu fund plat, din otel sau fier, cat si un tip de curry care este gatit in acest vas. Multi afirma ca preparatele balti combina condimentele si ingredientele bucatariei din nordul Indiei, cu eficienta bucatariei chineze.

(more…)

Citeste tot