rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (25)

Unul dintre motivele pentru care îmi place mult Asia, este, bineînţeles, mâncarea. Când spun „mâncare” nu mă refer doar la bucatele gătite, la ingrediente şi la modurile de a le găti, ci şi la atitudinea faţă de mâncare.

(more…)

Citeste tot

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Salatele sunt, in opinia mea, cel mai versatil preparat. Cel mai adesea rapide si usor de preparat, folosind ingrediente extrem de diverse si de colorate, salatele sunt perfecte pentru zilele caniculare. Aceasta reteta de influenta mediteraneana se poate gati pentru un pranz usor, sau pentru cina. Serviti-o neaparat cu vinul potrivit si veti fi incantati.

(more…)

Citeste tot

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care mi s-au parut foarte simpatice si interesante, niste cochilii mari cam cat pumnul unui copil. Marimea face ca aceste paste sa fie potrivite pentru tot felul de umpluturi, iar varianta aceasta de reteta este doar una dintre multiplele posibilitati. In ultimele luni am vazut conchiglione 102 si in hipermarketurile noastre, mai ales in Cora, asa ca ne sunt oricand la indemana.

(more…)

Citeste tot

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.

(more…)

Citeste tot

Kayseri Mantisi cu sos de iaurt

Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata de miel, la care se adauga naut, nuci si alune diverse, mirodenii si ierburi aromate) specifice bucatariei turce, dar si celor din Asia Centrala, Caucaz si chiar nordului Chinei, unde traieste o importanta comunitate turcica. De altfel, numele lor provine din chinezescul “mantou” (sau “mantu”).
Kayseri Mantisi cu sos de iaurt
(more…)

Citeste tot

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Se spune ca aceasta reteta a fost creeata pentru Napoleon, dupa batalia victorioasa de la Marengo, de bucatarul sau, Dunant. Acesta a gatit cu ce a avut la indemana, in tabara militara. Reteta de fata este una dintre variantele moderne ale preparatului, cea originala incluzand, se pare, pe langa ingredientele listate si de mine, si raci.

(more…)

Citeste tot

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie – semn ca am avut o primavara rece si intarziata. Cum foarte multi dintre noi am ramas cu o multime de oua vopsite, cel putin asa mi s-a intamplat mie, m-am gandit sa va propun sa “reciclati” o parte dintre ele in aceasta salata de primavara.

(more…)

Citeste tot

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una dintre principalele surse de carbohidrati din multe tari. Pe glob exista, de altfel, peste 5.000 de varietati de cartofi, fiecare cu caracteristicile sale.

Reteta de fata este extrem de populara in India, unde este gatita practic in fiecare casa. Exista, bineinteles, mai multe variante, unele cu o condimentare mai simpla decat cea prezentata de mine.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu salsa

Va prezint o reteta foarte usor de preparat si rapida, excelenta ca antreu la masa de pranz, sau ca o cina usoara. Este plina de culoare, gustoasa si decorativa, iar legumele asigura o cantitate importanta de vitamine si antioxidanti.

(more…)

Citeste tot