rosii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Fotografii de pe papamond (11)

Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si fructe exotice. Este vorba despre o piata de alimente din orasul Kota Bharu, capitala statului Kelantan din Malaezia.

Puteti observa varietatea de produse, dintre care se remarca: limete, limete kafru, lemongrass, galangal, cateva feluri de vinete, fasole lunga, castraveti, rosii, 2-3 feluri de dovlecei, ardei grasi, ardei iuti, tamarin, pasta de creveti, bame, morcovi, galangal mic, ciorchini de piper verde, conopida si alte cateva produse pe care nu le pot identifica.

Citeste tot

Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure de legume si/sau fructe pasate. In aceasta reteta un coulis de rosii, aromatizat cu busuioc si usturoi, este alaturat feliilor de vinete gatite pe gratar si umplute cu o mixtura pe baza de branza ricotta. Este un preparat simplu si foarte gustos, plin de aroma, cu o textura placuta si decorativ.

(more…)

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi şi urdu care denumeşte procedeul prin care se gateste o masala umeda (o pasta de mirodenii) in ulei fierbinte, pentru a obtine un curry cu o consistenta relativ uscata.

(more…)

Citeste tot

Spetsofai

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Spetsofai este o specialitate din Pelion, de pe coasta de est a Greciei, dar a devenit popular in toata Grecia continentala si in majoritatea insulelor, mai ales Skiathos, Alonnisos si Skopelos.
Spetsofai
(more…)

Citeste tot