Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rozmarin

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta,...

8 Comentarii

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...

4 Comentarii

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla...

2 Comentarii

Lup de mare cu legume si rozmarin

Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam...

2 Comentarii

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste...

1 Comentariu

Cum se gateste cu ierburi aromate

Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit...

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de...

4 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...

Aromele verii ajung la congelator

Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...

12 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...

17 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)

În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...

14 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)

Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...

41 Comentariu

Pe scurt despre gremolata

Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...

10 Comentarii

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...

30 Comentariu

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste...

34 Comentariu

Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

19 Comentarii

Peppersteak cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. O reteta clasica...

14 Comentarii

Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie...

12 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)

Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si...

8 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)

Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...

8 Comentarii

Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook

Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la...

5 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....

6 Comentarii

7 arome romanesti – amestec de tip pasta

În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de...

51 Comentariu

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...

55 Comentariu

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Reteta de Pui la cuptor (cu cimbru si cartofi) Am ajuns si la ultima reteta...

15 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin...

11 Comentarii

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si...

19 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...

12 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va...

8 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...

5 Comentarii

Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale

Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi...

5 Comentarii

Pui cu rozmarin, la cuptor

Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei...

Noua savoare a bucatariei irlandeze

Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...

Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti

Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina...

2 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...