Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rozmarin
Caracatita cu cartofi rumeniti
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
sept.
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
4 Comentarii
sept.
Osso buco alla milanese – rasol de vitel
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
2 Comentarii
iul.
Lup de mare cu legume si rozmarin
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
2 Comentarii
mai
Rillette de rata
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
mai
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de [...]
4 Comentarii
aug.
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
4 Comentarii
Rasol de miel cu rozmarin si usturoi
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna [...]
2 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
2 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Pui de caracatita in vin rosu
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de [...]
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
14 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
41 Comentariu
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
iul.
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
30 Comentariu
Rosii uscate in cuptor
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]
34 Comentariu
Somon cu sos rose
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie [...]
12 Comentarii
ian.
La masa cu stramosii: Egiptul antic (2)
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
8 Comentarii
Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la [...]
5 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
6 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pasta
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
51 Comentariu
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
55 Comentariu
Pui la cuptor cu cimbru si cartofi
Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]
15 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos de ciuperci
Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]
11 Comentarii
Marinada pentru carnea de miel
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Spaghete cu calmari si mazare
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
8 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Pui cu rozmarin, la cuptor
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei [...]
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]
Pulpe de pui la cuptor, cu gutui si cartofi prajiti
Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina [...]
2 Comentarii
feb.
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]