blog de Gastronomie
Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, [...]
8 Comentarii
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
4 Comentarii
Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]
2 Comentarii
Va prezint din nou o reteta preparata in bucataria de la GUXT, locul unde incercam [...]
Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]
1 Comentariu
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Cartofi Hasselback – reteta suedeza de cartofi la cuptor Cartofii Hasselback isi trag denumirea de [...]
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna [...]
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
14 Comentarii
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
19 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. O reteta clasica [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Combinatia de lamaie [...]
Continuam astazi prezentarea bucatariei antice egiptzene, trecand în revista clase principale de alimente, ca si [...]
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la [...]
5 Comentarii
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
6 Comentarii
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Am ajuns si la ultima reteta preparata de Pasti. Un pui la cuptor, cu cartofi, [...]
15 Comentarii
Dupa “baia” cu apa de trandafiri de ieri, m-am gandit ca n-ar strica sa vin [...]
11 Comentarii
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat. Ingredientele folosite sunt tipic mediteraneene: ulei [...]
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]
Este o reteta destul de laborioasa, dar rezultatul final justifica desfasurarea de forte. Cu putina [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]