rozmarin | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Caracatita cu cartofi rumeniti

Caracatita este, dupa multi, cea mai gustoasa “fructa de mare” dupa homar. Putini se incumeta, insa, sa o gateasca, fiindca are o carne densa si tare, care trebuie gatita ca la carte. Cum acasa nu prea ai posibilitatea sa fezandezi carnea prin lovire, ea trebuie fiarta la foc molcom, indelung.
Caracatita cu cartofi rumeniti
Preparatul prezentat in aceasta reteta miroase innebunitor si este delicios. Este satios si foarte potrivit ca fel principal la o masa de pranz, sau ca piesa unica si importanta a unei cine delicioase.
(mai mult…)

Citeste tot

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, brezata apoi in suc de portocale cu ceapa, usturoi si masline si, in final, servita cu cuscus, o garnitura destul de populara in Sicilia.
Pollo all’arancia alla catanese
Preparatul este delicios, cu un sos complex, cu accente dulci, acrisoare, picante si sarate, destul de robust si satios.
(mai mult…)

Citeste tot

Ossobuco alla milanese

Aceasta este reteta cu nr. 900 de pe blog. Nu stiu daca lucrurile se puteau nimeri mai bine decat ca numarul acesta aproape rotund sa fie legat de o reteta clasica, foarte gustoasa. Este posibil ca poza pe care am postat-o sa nu fie cea mai buna alegere, dar preparatul in sine este prodigios. Plin de gust, aromat, robust si satios, iti merge la inima, cum se spune; chiar daca este un pic laborios, la sfarsit, atunci cand farfuriile sunt goale, iti dai seama ca a meritat efortul.
Reteta este un exemplu de cum se poate transforma o bucata de carne ieftina, pe langa care ai trece, poate, indiferent, intr-un preparat culinar de mare clasa.

Ossobuco, in italiana “gaura osului”, este o bucata de rasol de vitel, de obicei de circa 350 g si cu o grosime de minim 3-4 cm. Este vorba despre o cantitate suficienta de carne inconjurand o bucata de os plina de maduva.
Ossobuco alla milanese
Traditional, un ossobuco alla milanese se asezoneaza in final cu gremolata (amestec de patrunjel, usturoi si coaja rasa de lamaie) si se serveste cu risotto alla milanese. Multi italieni afirma ca fara gremolata nu exista ossobuco, ci doar un rasol de vitel brezat.
(mai mult…)

Citeste tot

Rillette de rata

Rillette este un preparat culinar similar unei paste de carne, obtinute din carne si grasime, adesea imbogatita cu alte ingrediente (ierburi aromate, usturoi, mirodenii etc.).

Rillette de rata
La origine, rillette a fost preparata din carne de porc, piept mai ales, taiat cubulete, sarat din belsug si gatit lent, in propria grasime, mai multe ore, pana ce carnea se facea atat de frageda incat se putea desface usor tragand de ea cu dintii unei furculite. Carnea racita si astfel desfacuta se combina cu o parte din grasime, ca sa formeze o pasta tartinabila.
(mai mult…)

Citeste tot

Cum se găteşte cu ierburi aromate

Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit este una dintre metodele cele mai simple de a adăuga savoare preparatelor. Aceste frunzuliţe şi tulpini pot da arome slabe şi subtile, sau intense şi robuste, oferind complexitate unei diversităţi mari de preparate.
(mai mult…)

Citeste tot

Cartofi Hasselback cu sos de branza si cascaval

Preparatul isi trage denumirea de la numele restaurantului suedez (Hasselbackens) unde, in Stockholm, in secolul al XVIII/lea au fost gatiti pentru prima data. Acesti „cartofi acordeon” sunt spectaculosi, gustosi si foarte versatili, putand fi asociati cu o sumedenie de alte ingrediente.

Se fac mult mai usor decat s-ar putea crede la prima vedere, secretul fiind sa aveti un cutit ascutit si o mana sigura.
(mai mult…)

Citeste tot

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din noul meniu mediteranean pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu.

Marinarea asigura carnii un gust, o aroma si o suculenta deosebita. Serviti aceste cotletele cu cartofi si cu un vin rosu, mai corpolent.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 4
1 2 3 4