blog de Gastronomie
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Prajirea, în oricare forma a ei, este considerata a fi o metoda de gatit cu [...]
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste [...]
3 Comentarii
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
9 Comentarii
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
6 Comentarii
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
2 Comentarii
Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara [...]
10 Comentarii
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc [...]
15 Comentarii
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]