Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rumenire
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate [...]
5 Comentarii
Prajirea în strat-de-ulei si în baie-de-ulei
Prajirea, în oricare forma a ei, este considerata a fi o metoda de gatit cu [...]
5 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
Despre brezare (3)
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste [...]
3 Comentarii
Despre brezare (2)
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
9 Comentarii
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
6 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
2 Comentarii
Rumenirea pe întelesul tuturor
Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara [...]
10 Comentarii
Calirea pe întelesul tuturor
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc [...]
15 Comentarii
Cum se prepara sosurile de tigaie
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]
5 Comentarii