Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rumenire
Pe scurt despre deglazare
Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate...
5 Comentarii
Prajirea în strat-de-ulei si în baie-de-ulei
Prajirea, în oricare forma a ei, este considerata a fi o metoda de gatit cu...
5 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Despre brezare (3)
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...
3 Comentarii
Despre brezare (2)
Vom vorbi astazi despre o varianta a „brezararii”: metoda de fata, „brezarea mica”, este cea...
9 Comentarii
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...
6 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit „umede” si „uscate”. Am preluat aceasta...
2 Comentarii
Rumenirea pe întelesul tuturor
Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara...
10 Comentarii
Calirea pe întelesul tuturor
În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc...
15 Comentarii
Cum se prepara sosurile de tigaie
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...
5 Comentarii