Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: rumenire

Pe scurt despre deglazare

Deglazarea este o procedura culinara care implica folosirea unui lichid pentru a îndeparta reziduurile caramelizate...

5 Comentarii

Prajirea în strat-de-ulei si în baie-de-ulei

Prajirea, în oricare forma a ei, este considerata a fi o metoda de gatit cu...

5 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Despre brezare (3)

În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...

3 Comentarii

Despre brezare (2)

Vom vorbi astazi despre o varianta a „brezararii”: metoda de fata, „brezarea mica”, este cea...

9 Comentarii

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit „umede” si „uscate”. Am preluat aceasta...

2 Comentarii

Rumenirea pe întelesul tuturor

Rumenirea este o tehnica folosita pentru a obtine o crusta caramelizata la suprafata alimentelor, fara...

10 Comentarii

Calirea pe întelesul tuturor

În cazul unei caliri legumele tocate marunt sunt amestecate cu grasime si gatite la foc...

15 Comentarii

Cum se prepara sosurile de tigaie

Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...

5 Comentarii