salata verde | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Rulouri cu creveti si sos nuoc cham

Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau prajite in ulei sunt populare in intreaga Asie de Sud-Est. Vietnamul nu face exceptie, propunand o serie impresionanta rulouri cu diferite umpluturi, servite aproape obligatoriu cu celebrul sos nuoc cham, nelipsit de pe masele locuitorilor centrului si sudului tarii.
Rulouri-cu-creveti-si-sos-nuoc-cham
Varianta de fata, gatita, prezentata si servita la Bistro GUXT cu ocazia evenimentului “Cina in stil vietnamez” este caracterizata printr-o umplutura foarte aromata, usoara si gustoasa.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta salata de la GUXT despre care am vorbit zilele trecute, si aceasta va propune o combinatie de ingrediente mai putin obisnuita, dar la fel de delicioasa.
Salata GUXT
Oua de prepelita, bacon, rosii cherry, seminte de pin, mix de salata verde crocanta, ulei de masline de buna calitate… toate aceste ingrediente formeaza o combinatie interesanta de gusturi, arome, texturi si culori. Nu veti fi dezamagiti de ea, mai ales daca o veti insoti cu bautura potrivita: bere, ca Weihenstephaner Vitus sau Chimay Tripel, vin, cum este Corcova Chardonnay Racoveanu, ori chiar un spumant de buna calitate, ca Glera. Toate acestea figureaza in meniul de bauturi de la GUXT.
(mai mult…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre salatele verzi

Voi începe acest mic articol încercând să clarific unele lucruri legate de terminologie. Din păcate, în limba noastră, folosim acelaşi cuvând, „salată”, pentru a denumi atât un preparat culinar extrem de versatil, ce poate fi preparat în mii de variante, cât şi o categorie de plante comestibile în stare crudă, cu frunze de diverse culori, dar mai ales verzi, numite şi lăptuci. Uneori, lăptucile, împreună cu alte plante ale căror frunze sunt folosite la prepararea de salate verzi, sunt numite şi „frunzoase”.
(mai mult…)

Citeste tot

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din Indonezia (Java sau Sumatra, unde se numesc satay), dar nu doar au devenit felul de mancare national indonezian, ci s-au si raspandit in intreaga Asie de Sud-Est. Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de arahide, ca si marinada pe baza de sos de soia, dau frigaruilor savoarea tipica, absolut deosebita.
Alte retete de frigarui cu sos de arahide gasiti aici si aici.


(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3