salata | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te indeamna inima sa trebaluiesti mai mult de 10-15 minute pe langa aragaz. Preparatul gatit en papillote este fraged si suculent, plin de aroma si de gust.

(more…)

Citeste tot

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de Transylvanie 2011, o combinatie din trei soiuri de vin care merg bine impreuna: Gewurtztraminer are arome florale, Pinot Grigio este robust si ofera o aciditate placuta si proaspata, iar Rhein Riesling vine cu accente minerale si citrice.

Ca sa pun bine in valoare acest vin deosebit, l-am alaturat puiului cu crusta de migdale si sos de portocale. Marmelada de portocale da carnii gust si aroma fructate si acrisoare, completate si echilibrate de iuteala ponderata a mustarului. Crusta de migdale rumenite da ansamblului complexitate si adancime.
Incercati aceasta combinatie, caci are multe de oferit.
(more…)

Citeste tot

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita dintre Thailanda si Malaezia, acolo unde cultura culinara locala este destul de puternic influentata de cea indiana. Aroma sa, ca si lipsa iutelii pronuntate, il fac unul dintre preparatele preferate de turistii occidentali. Se serveste, cel mai adesea, cu un relish de castraveti si cu un bol de orez.

(more…)

Citeste tot

Ton tropical

Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, dar, in opinia mea, exagerat de scump; sper totusi ca aceasta mica nebunie sa mi se treaca cu vederea.
Reteta de mai jos este plina de gusturile si aromele tropicelor. Tonul suculent si fraged se combina perfect cu salsa plina de culoare si textura, completate ambele de ananasul parfumat.

(more…)

Citeste tot

Lup-de-mare cu sos de mango

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pestele este un aliment usor, foarte bun in zilele de vara si potrivit asocierii cu vinurile albe si rose, fructate si cu aciditatea potrivita. Un peste servit intreg este intotdeauna spectaculos, iar in cazul de fata este insotit de un sos exotic si de vegetale colorate.

(more…)

Citeste tot

Somon cu cartofi noi si sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.

(more…)

Citeste tot