salata | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Andive cu salata de creveti

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul roze Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.
Andive cu salata de creveti
(more…)

Citeste tot

Salata de ceapa

Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui, porc, vita, curcan, vanat sau un peste mai gras – somon, crap etc.) fripta sau prajita; merge, de asemenea, foarte bine alaturi de orez, cartofi sau legume.

(more…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul francez de a gati cu ingrediente chinezesti (seminte de susan, sos de soia), mediteraneene (cimbru) si locale (ienibahar). Rezultatul este un preparat delicios, plin de gust si aroma.

Cei care vor sa se informeze asupra bucatariei jamaicane o pot face aici.
(more…)

Citeste tot

Salata de iaurt cu legume si curry

Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si aromat, dar sa va fie si o lene de zile mari? Ce tot intreb eu, normal ca vi se intampla si voua, caci oameni suntem cu totii…
Ei bine, am o reteta pentru astfel de momente. O salata foarte rapida, rusinos de simpla, racoritoare, aromata si gustoasa. O delicatesa obtinuta in doar cateva minute.

(more…)

Citeste tot