salote | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry massaman de pui

Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, acestea, la randul lor, fiind influentate de cele indiene.
Curry massaman de pui
Nu se stie exact de unde provine termenul “masaman”, sau cine si unde a gatit prima data acest tip de curry, dar se stie ca se gateste cel mai des cu carne de vita (dar si cu rata, pui sau tofu) si niciodata cu porc, din cauza restrictiilor alimentare ale musulmanilor din Malaezia.
(mai mult…)

Citeste tot

Curry thailandez galben de creveti

Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru curry-urile thailandeze, care sunt gatite de obicei cu lapte de cocos (in centru si sudul tarii) sau apa (in nordul tarii).
Curry thailandez galben de creveti
Iaurtul se foloseste uneori impreuna cu pastele de curry foarte iuti, cum este cea galbena, pentru a mai calma iuteala acesteia; este, de asemenea, o varianta mai buna decat laptele de cocos, in ce priveste continutul de grasimi – asta pentru cei ingrijorati de silueta lor.
(mai mult…)

Citeste tot