blog de Gastronomie
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la [...]
2 Comentarii
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]
8 Comentarii
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie [...]
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010, [...]
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru [...]
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in [...]
12 Comentarii
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]
17 Comentarii
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu [...]
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
6 Comentarii
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi [...]
5 Comentarii
Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si [...]
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult [...]
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]