Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: salvie
Tagliatelle cu sos de unt si trufa alba
Am achizitionat acum ceva vreme o mica trufa alba de Piemont (Tuber magnatum), aflata la...
2 Comentarii
Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz
Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata...
Carnati in stil chaurice
Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta...
8 Comentarii
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim „verdeturi”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gatit...
Porc cu salvie si sparanghel
Reteta aceasta merita incercata, mai ales daca puteti gasi sparanghel proaspat. Preparatul reuseste sa fie...
2 Comentarii
Pulpe de rata cu cartofi noi
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...
2 Comentarii
Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur
Va propun o reteta simpla si relativ rapida, foarte gustoasa. O recomand cu caldura pentru...
Aromele verii ajung la congelator
Ieri, cam pe ultima suta de metri (caci plantele mele nu se mai afla in...
12 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)
În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de...
17 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...
12 Comentarii
Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...
8 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....
6 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pasta
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de...
51 Comentariu
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...
55 Comentariu
Herbes de Provence – aromele unei bucatarii exceptionale
Herbes de Provence – Ierburi de Provence Bucataria provensala foloseste in mod traditional numeroase verdeturi...
5 Comentarii
Pui cu salvie si sos de lamaie
Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si...
8 Comentarii
Noua savoare a bucatariei irlandeze
Cu o generatie în urma, bucataria irlandeza era perceputa ca însemnand doar ceva mai mult...
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...