sambal terasi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie sau capra. Nu cred ca am vazut vreodata carne de capra… ori nu-mi aduc aminte; carnea de oaie de buna calitate nu se gaseste nici ea chiar pe toate drumurile. Mi-am permis sa folosesc vita, si fiindca imi place mai mult decat oaia, si probabil si decat capra; in plus, se gaseste mult mai usor.
Curry de vita cu sambal terasi
Indonezienii, ca si indienii, prefera sa gateasca bucatile de carne cu mirodenii. Aceeasi tehnica este folosita si in aceasta reteta.
(mai mult…)

Citeste tot

Sambal terasi

Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria indoneziana si este folosit pentru a da iuteala, complexitate si adancime gustului unei game largi de preparate. Ca toate sambalurile, ingredientul de baza al retetei este ardeiul iute. Sambal terasi foloseste ardei itui proaspeti, rosii si verzi.
Sambal terasi
Multi il compara cu “analogul” sau malaezian, sambal belacan. Pastele fermentate de crveveti, cele care si dau, de fapt, numele acestor condimente, terasi respectiv belacan, sunt adesea folosite ca substitut una pentru cealalta.
(mai mult…)

Citeste tot