sanatate | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ipohondrii culinare

Fiecare cultură culinară are propria sa istorie, propria sa evoluţie şi propriul impact asupra sănătaţii naţiunii. Astăzi, mai mult decât oricând, suntem cu toţii atenţionaţi cu privire la ce şi cum gătim, la ce mâncăm şi cum mâncăm; aproape că nu există săptămână fără a fi anunţaţi, cu surle şi trâmbiţe, despre descoperirea vreunui nou aliment-minune, a unei noi clase de compuşi care ne feresc de diabet, cancer, colesterol, congestii, boli de inimă etc. sau, dimpotrivă, să nu fim avertizaţi despre efectele nocive ale câte unui aditiv alimentar, ale infamei cărni de porc sau ale oricărui tip de carne în general, ale lactatelor care „ne omoară lent”, ale băuturilor alcoolice etc.
(mai mult…)

Citeste tot

Nu avem încredere în nutriţionişti!

O pledoarie pentru diversitate şi echilibru

Nu spun eu asta – deşi, mă rog, recunosc că nici eu nu am încredere totală în ei-, ci chiar cititorii mei, chiar dacă o fac în mod indirect. Recentul sondaj de opinie „Cum vă alimentaţi?” a strâns 1730 de participanţi, iar rezultatele sunt destul de interesante. Şi poate puţin îngrijorătoare…
(mai mult…)

Citeste tot