saramurare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum să găteşti un pui la cuptor

Un pui întreg, gătit la cuptor, este un preparat deosebit; poate face o figură foarte frumoasă la mesele de duminică, în familie, sau când aveţi oaspeţi la masă. Este un preparat care ar trebui să figureze în repertoriul fiecărui pasionat de bucătărie. Un avantaj al său este acela că ceea ce rămâne de pe o zi pe alta poate fi utilizat pentru a prepara alte preparate delicioase. Până şi carcasa sa, chiar dacă este gătită, poate fi păstrată pentru a prepara fonduri.
(more…)

Citeste tot

Sarea-n bucate

Cred că toţi cei care gătesc sunt conştienţi de rolul sării adăugate în mâncare. Este importantă nu doar cantitatea de sare folosită, ci, mai ales, momentul şi modul în care se face sărarea. De aceea cred că acest mic articol, deşi nu este în sine vreo revelaţie, ar putea fi de folos, căci punctează câteva lucruri importante.

Dacă doriţi să aflaţi câteva detalii despre istoria sării, despre importanţa ei extraordinară în evoluţia omenirii, despre tipurile de sare şi multe altele, sunteţi invitaţi să accesaţi acest link.
(more…)

Citeste tot

Saramura – marinada surpriză

Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, există un caz particular de marinare, marinadele gătite. Cea mai interesantă marinadă gătită este saramura şi, deşi este extrem de simplă şi folosită la noi pe larg la prepararea murăturilor, eu nu am vazut-o niciodată aplicată la marinarea cărnii.
(more…)

Citeste tot