Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sare

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]

4 Comentarii

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Sarea-n bucate

Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este [...]

6 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]

5 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]

11 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]

3 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]

6 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]

8 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]

9 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]

6 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]

7 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]

8 Comentarii

Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta

Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]

6 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]

10 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]

11 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]

17 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]

10 Comentarii

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

10 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]

36 Comentariu

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]

8 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in [...]

24 Comentariu

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare [...]

23 Comentariu

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]

34 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]

40 Comentariu

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]

34 Comentariu

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre cartofii fondanti

Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]

20 Comentariu

Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici

Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]

2 Comentarii

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]

4 Comentarii

Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara

Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]

6 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]

7 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]

6 Comentarii

Salata de ceapa

Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui, [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite [...]

23 Comentariu

Salata de varza cu chimen

Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa [...]

12 Comentarii

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]

14 Comentarii