blog de Gastronomie
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]
4 Comentarii
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]
8 Comentarii
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza. [...]
9 Comentarii
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar [...]
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca [...]
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade [...]
10 Comentarii
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
7 Comentarii
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, [...]
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei [...]
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu [...]
17 Comentarii
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta [...]
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in [...]
Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste [...]
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre [...]
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce [...]
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust [...]
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile [...]
Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui, [...]
12 Comentarii
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite [...]
Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa [...]
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea [...]
14 Comentarii