Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sare
Pe scurt despre bumbu
“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...
4 Comentarii
Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...
2 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Sarea-n bucate
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...
6 Comentarii
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Ravioli cu unt-gremolata
Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....
9 Comentarii
Pui balti cu ardei iute
Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...
6 Comentarii
Persillade cu levantica
In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...
4 Comentarii
Pe scurt despre persillade
Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...
10 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi
Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...
8 Comentarii
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...
10 Comentarii
Insalata caprese putin altfel
Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...
11 Comentarii
Pastrav cu unt-gremolata
Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...
17 Comentarii
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Pollo alla Parmigiana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
10 Comentarii
Parjoale cu mozzarella si rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...
36 Comentariu
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii
Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare...
23 Comentariu
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...
34 Comentariu
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus...
40 Comentariu
Rosii uscate in cuptor
Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste...
34 Comentariu
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
Pe scurt despre cartofii fondanti
Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...
20 Comentariu
Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu....
2 Comentarii
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...
4 Comentarii
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....
6 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Chiftelute dulci-iuti
Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust...
7 Comentarii
Phall
Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...
6 Comentarii
Salata de ceapa
Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui,...
12 Comentarii
Pe scurt despre kimchi – partea 2
În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...
23 Comentariu
Salata de varza cu chimen
Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa...
12 Comentarii
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...
14 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Salata de cuscus cu fructe
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de...
13 Comentarii
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...
5 Comentarii
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
10 Comentarii
Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide
Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din...
14 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
6 Comentarii
Pilaf cu 7 arome romanesti
Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un...
12 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Pesto misto
Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos...
18 Comentarii
Salata de leurda si untisor cu rosii si branza
Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa...
6 Comentarii
Omul care împute locul – partea 4
Acest material este dedicat tuturor celor cu care am avut în ultimii doi ani diverse...
80 Comentariu
Fettuccine al limone
Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar...
20 Comentariu
Pastrav cu salsa si busuioc
Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural...
9 Comentarii
Bulete de naut cu orez
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...
9 Comentarii