Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sare

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în...

4 Comentarii

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...

2 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Sarea-n bucate

Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...

6 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...

5 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

Pe scurt despre nam prik (2)

In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...

2 Comentarii

Pe scurt despre nam prik (1)

Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...

11 Comentarii

Porc dulce-acrisor-picant cu rodie

Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....

3 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...

6 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Ravioli cu unt-gremolata

Bucataria italiana imi place datorita simplitatii ei si modului direct in care ti se adreseaza....

9 Comentarii

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar...

6 Comentarii

Persillade cu levantica

In aceasta vara am vorbit despre metodele de a pastra si conserva ierburile aromate, ca...

4 Comentarii

Pe scurt despre persillade

Am vorbit de curand despre gremolata, care, în opinia mea, este un soi de persillade...

10 Comentarii

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Dip de chefir cu seminte, mirodenii si ierburi

Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla,...

8 Comentarii

Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta

Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...

6 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...

10 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...

11 Comentarii

Pastrav cu unt-gremolata

Reteta de fata este una foarte simpla si rapida, potrivita zilelor calduroase in care nu...

17 Comentarii

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

10 Comentarii

Parjoale cu mozzarella si rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

36 Comentariu

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...

24 Comentariu

Salata de ficatei de pui cu bacon si rosii

Salata de ficatei de pui – reteta cu bacon si rosii Serial realizat in colaborare...

23 Comentariu

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei...

34 Comentariu

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus...

40 Comentariu

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste...

34 Comentariu

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Pe scurt despre cartofii fondanti

Iata un subiect care lancezeste, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce...

20 Comentariu

Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici

Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu....

2 Comentarii

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...

4 Comentarii

Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara

Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....

6 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...

11 Comentarii

Chiftelute dulci-iuti

Va propun astazi o reteta potrivita pentru vremea rece. Este robusta si satioasa, cu gust...

7 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

Salata de ceapa

Mancati aceasta salata cu paine, ca gustare, sau serviti-o ca garnitura, alaturi de carne (pui,...

12 Comentarii

Pe scurt despre kimchi – partea 2

În aceasta a doua parte a articolului, voi trece rapid în revista ingredientele principale folosite...

23 Comentariu

Salata de varza cu chimen

Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa...

12 Comentarii

Salata de iaurt racoritoare

Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...

14 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...

7 Comentarii

Salata de cuscus cu fructe

Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de...

13 Comentarii

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...

5 Comentarii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

10 Comentarii

Fusilli cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si...

4 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din...

14 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...

16 Comentarii

Radacinoase cu maioneza de post

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze...

6 Comentarii

Cartofi cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o...

19 Comentarii

Balti de creveti cu legume

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

6 Comentarii

Pilaf cu 7 arome romanesti

Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un...

12 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...

11 Comentarii

Pesto misto

Aparitia leurdei mi-a dat ghes catre diverse experimente, unul dintre ele fiind prepararea unui sos...

18 Comentarii

Salata de leurda si untisor cu rosii si branza

Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa...

6 Comentarii

Omul care împute locul – partea 4

Acest material este dedicat tuturor celor cu care am avut în ultimii doi ani diverse...

80 Comentariu

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar...

20 Comentariu

Pastrav cu salsa si busuioc

Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural...

9 Comentarii

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul...

9 Comentarii