sare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre milagu podi

Bucătăria sud-indiană a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucătăriile regionale ale Indiei care s-a format; mai mult, a reuşit să se păstreze oarecum nealterată vreme de câteva mii de ani. Cauzele acestei caracteristici speciale sunt mai multe şi le voi analiza într-un articol deja scris aproape în întregime şi programat spre publicare săptămânile următoare.
(more…)

Citeste tot

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus la treaba gratarul Ascona 570MX, de la OutdoorChef. M-am mai laudat cu el in cateva ocazii, asa ca nu trebuie sa va mai spun ca este foarte versatil. Detaliile sale constructive il fac sa poate fi folosit nu doar ca gratar, ci si ca aragaz, cuptor sau afumatoare.

Reteta de fata este una foarte simpla, dar care nu se gateste prea des la gratarelile obisnuite. Acesti ardei sunt insa o gustare delicioasa, destul de surprinzatoare si, in plus, se prepara relativ repede. Sa nu va fie teama de ardei. In general, cei atat de lungi nu sunt prea iuti, iar frigerea atenueaza si ea iuteala.
Bineinteles, daca va deranjeaza ideea de a folosi ardei iuti, puteti folosi ardei capia in locul lor. Adaugati insa in umplutura putina boia iute sau putin sos de ardei iute.
(more…)

Citeste tot

Rosii uscate in cuptor

Titlul retetei nu prea este potrivit cu preparatul final; este prea saracacios si nu reuseste sa descrie corect ceea ce se petrece in cuptor. Nu are loc doar o uscare, ci si o caramelizare si o aromatizare a rosiilor. Gustul lor se concentreaza si se imbunatateste, aspectul este foarte atragator, iar aroma devine formidabila. Obtineti o garnitura deosebita pentru carne si branzeturi, sau un ingredient interesant pentru o gama destul de larga de preparate.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre bloggerii culinari au primit produsele Delaco, actiune ce s-ar putea constitui intr-o campanie online, bine targetata catre publicul amator de gatit si, bineinteles, iubitor de mancare. De altfel, convingerea mea este ca mediul online, cel putin in domeniul culinar, este mult mai eifcient si mult mai ieftin decat televiziunea. Voi argumenta acest lucru intr-un articol viitor.

Revenind la lactatele noastre, mi-au placut trei lucruri: producatorul a luat legatura direct cu bloggerii, fara a mai apela la o agentie de publicitate (adesea acestea sunt doar un intermediar scump si incompetent), a trimis produsele fara a avea vreo pretentie ca bloggerii sa publice ceva despre ele si, in final, mi-a placut numele produsului: miez de lapte. Este o marca ce ar putea face o cariera foarte buna.

Daca tot nu m-a fortat nimeni sa scriu ceva despre miez de lapte si Delaco, m-am gandit sa fac la repezeala o reteta extrem de simpla si de usoara, dar gustoasa. Asa ca va ofer aceste “frigarui” de primavara, servite cu trei sosuri diferite.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre cartofii fondanţi

Iată un subiect care lâncezeşte, de vreo doi ani, pe lista mea cu articole ce trebuie scrise. Astăzi, în sfârşit, i-a venit rândul, după ce l-am amânat de cel puţin 30 de ori, căci de fiecare dată mi se părea că există un alt subiect mai important şi mai urgent. Dacă vă întrebaţi de ce tocmai astăzi i-a venit rândul, este pentru că mâine veţi găsi pe blog reţeta mea de peppersteak cu cartofi fondanţi.
(more…)

Citeste tot

Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara

Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. M-a tentat ideea da a avea o intreaga ciuperca intr-o singura imbucatura, asa ca le-am cumparat pe loc, urmand a ma gandi ce fac cu ele in drum spre casa.
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Pana la urma nu a fost nevoie de prea multa gandire: cum aveam si chef de paste, reteta s-a nascut de la sine.
(more…)

Citeste tot