Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
apr.
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
iul.
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Curry de vita cu sambal terasi
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
nov.
De la asure la coliva (1)
Va spuneam într-un articol anterior ca am renuntat de ceva vreme sa privesc istoria ca [...]
9 Comentarii
oct.
Pui cu curry si lapte de cocos
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
mai
Churros cu sos de ciocolata
Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in [...]
8 Comentarii
mai
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
mai
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
mai
Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
mai
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
2 Comentarii
ian.
Pui cu cartofi si mirodenii
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
8 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
nov.
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
2 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]
2 Comentarii
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
mart.
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
6 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
2 Comentarii
ian.
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Pui adobo cu legume
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
2 Comentarii
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
30 Comentariu
Pui cu aloo posta
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
34 Comentariu
Paste cu iaurt si dulceata
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
92 Comentariu
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
4 Comentarii
Salata marocana de cuscus
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
14 Comentarii
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]
5 Comentarii
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
4 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre goda masala
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
10 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]
9 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Pere posate cu susan
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
10 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
21 Comentariu
Shish Taouk
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Salata de cuscus cu fructe
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de [...]
13 Comentarii