Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]

14 Comentarii

De la asure la coliva (1)

Va spuneam într-un articol anterior ca am renuntat de ceva vreme sa privesc istoria ca [...]

9 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Churros cu sos de ciocolata

Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in [...]

8 Comentarii

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]

3 Comentarii

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Carnati stil Cotechino

Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]

2 Comentarii

Pui cu cartofi si mirodenii

Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]

12 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]

8 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]

6 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)

În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]

2 Comentarii

Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)

Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]

2 Comentarii

Peste cu tamarin si lapte de cocos

Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]

4 Comentarii

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos

Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]

6 Comentarii

Pilau cu creveti

Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]

5 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]

9 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Pui adobo cu legume

“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]

17 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]

2 Comentarii

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]

30 Comentariu

Pui cu aloo posta

„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]

34 Comentariu

Paste cu iaurt si dulceata

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]

92 Comentariu

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]

5 Comentarii

Salata marocana de cuscus

Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]

4 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]

10 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre tsire

Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]

5 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]

4 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)

Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre goda masala

Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]

10 Comentarii

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]

6 Comentarii

Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez

Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]

9 Comentarii

Pulpe de pui crocante si picante

Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]

11 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]

10 Comentarii

Curry de pui cu linte galbena

Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]

21 Comentariu

Shish Taouk

Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]

13 Comentarii

Salata de cuscus cu fructe

Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de [...]

13 Comentarii