blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de [...]
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]
14 Comentarii
Va spuneam într-un articol anterior ca am renuntat de ceva vreme sa privesc istoria ca [...]
9 Comentarii
Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]
3 Comentarii
Churros este un preparat pe baza de aluat oparit, tras prin pos si prajit in [...]
8 Comentarii
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]
Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]
1 Comentariu
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Aceasta reteta provine din peninsula Malaezia si a fost adaptata dupa retetele aduse de portughezii [...]
12 Comentarii
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
6 Comentarii
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei, [...]
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
„Aloo posta” este un termen ce denumeste cartofii gatiti cu seminte de mac si ardei [...]
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. [...]
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste [...]
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria [...]
Va prezint astazi un amestec de mirodenii foarte interesant, provenit tot din India, pe care [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o [...]
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust, [...]
11 Comentarii
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de [...]