Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara

Pui de cafea

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]

16 Comentarii

Pui balti

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]

10 Comentarii

Dorada cu lapte de cocos

Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]

4 Comentarii

Pui marocan la cuptor

Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]

11 Comentarii

Curry de pui cu usturoi

Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]

8 Comentarii

Fajitas de pui cu salsa de rosii

Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]

6 Comentarii

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]

Tarta cu mere rasturnata

Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre chana masala

Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]

18 Comentarii

Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara

Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]

14 Comentarii

7 arome romanesti – amestec de tip pudra

Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]

Salata de fructe cu ghimbir

Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]

18 Comentarii

Pui Jerk

Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]

8 Comentarii

Orez aromat cu apa de flori de trandafiri

Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]

12 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre balti masala

Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]

12 Comentarii

Baharat – de la libanezi la tunisieni

Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]

15 Comentarii

Quatre épices – patru arome într-una singura

Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]

16 Comentarii

Orez cu scortisoara si fructe uscate

Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]

8 Comentarii

Berebere – arome etiopiene

Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]

10 Comentarii

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui cu orez dulce-acrisor

Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]

13 Comentarii

Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare

Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Budinca de orez cu mere

Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]

Advieh – arome iraniene

N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]

Pho Bo – Supa de vita cu taitei

Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]

18 Comentarii

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

Rendang Daging – Curry de vita

Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]

Tort cappuccino

Unii prieteni mi s-au plans ca nu gasesc deserturi in blogul meu. Imi ziceau ca [...]

13 Comentarii

Orez cu lapte, miere si fistic

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]

Orez cu lapte, mere si dulceata de visine

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]

4 Comentarii

Pilaf de pui

Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]

2 Comentarii

Orez cu lapte si stafide

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]

5 Comentarii

Sguatsego – Vitel in sos tomat

Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]

Orez bicolor cu carne de vita

Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]

17 Comentarii

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]

Curry de pui cu cardamom negru

Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]

1 Comentariu

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]

7 Comentarii

Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori

Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]

8 Comentarii

Curry de porc cu cartofi dulci

Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]

4 Comentarii

Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii

Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]

10 Comentarii

Pui cu rosii si miere

Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]

6 Comentarii