Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara
Pui balti
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
10 Comentarii
iul.
Pui marocan la cuptor
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Curry de pui cu usturoi
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
8 Comentarii
Fajitas de pui cu salsa de rosii
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Pui “Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Tarta cu mere rasturnata
Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]
Merele imparatului
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]
17 Comentarii
Pe scurt despre chana masala
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa [...]
18 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Salata de fructe cu ghimbir
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]
18 Comentarii
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
8 Comentarii
Orez aromat cu apa de flori de trandafiri
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]
12 Comentarii
Pui Negalbro
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
7 Comentarii
Pe scurt despre balti masala
Am tot publicat în blog si retete, dar si articole despre diverse ingrediente specifice bucatariei [...]
12 Comentarii
Baharat – de la libanezi la tunisieni
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii, [...]
15 Comentarii
Quatre épices – patru arome într-una singura
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si [...]
16 Comentarii
Orez cu scortisoara si fructe uscate
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]
8 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si [...]
10 Comentarii
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Pui cu orez dulce-acrisor
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Baghar – o modalitate ingenioasa de asezonare
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Budinca de orez cu mere
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]
Advieh – arome iraniene
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Pho Bo – Supa de vita cu taitei
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
18 Comentarii
Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Rendang Daging – Curry de vita
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]
Tort cappuccino
Unii prieteni mi s-au plans ca nu gasesc deserturi in blogul meu. Imi ziceau ca [...]
13 Comentarii
Orez cu lapte, miere si fistic
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]
Orez cu lapte, mere si dulceata de visine
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]
4 Comentarii
Pilaf de pui
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
2 Comentarii
Orez cu lapte si stafide
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
5 Comentarii
Sguatsego – Vitel in sos tomat
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]
Orez bicolor cu carne de vita
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
17 Comentarii
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Curry de pui cu cardamom negru
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
aug.
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
iul.
Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
8 Comentarii
Curry de porc cu cartofi dulci
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
4 Comentarii
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
6 Comentarii