blog de Gastronomie
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin asezonare si datorita sosului picant, [...]
16 Comentarii
„Balti” este cuvântul ce denumeşte un curry gătit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
10 Comentarii
Dorada la cuptor cu lapte de cocos Aceasta reteta are si varianta video. Reteta, de [...]
4 Comentarii
Reteta poate folosi si un pui intreg, sau portionat, dar si piepti de pui. In [...]
11 Comentarii
Sa nu va sperie cantitatea de usturoi din reteta. Pare mare, dar este gatita in [...]
8 Comentarii
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi [...]
6 Comentarii
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba [...]
Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un [...]
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un [...]
17 Comentarii
Ori de câte ori este posibil prefer să-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe lângă [...]
18 Comentarii
Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Am reuşit să găsesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee [...]
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]
12 Comentarii
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
7 Comentarii
Am tot publicat în blog şi reţete, dar şi articole despre diverse ingrediente specifice bucătăriei [...]
Deunăzi, o colegă de serviciu m-a întrebat dacă bucătăria libaneză este iute. Ştim cu toţii, [...]
15 Comentarii
Spuneam la un moment dat că mix-urile de condimente sunt semnul unei bucătării complexe şi [...]
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]
Amestecurile de condimente sunt proprii bucătăriilor rafinate, care s-au perfecţionat prin mii de experimente şi [...]
Iata o reteta foarte aromata, cu gust „rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Bucataria indiana este extrem de ingenioasa in folosirea aromelor. Am descris-o intr-un articol anterior ca [...]
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de [...]
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]
Este unul dintre cele mai populare feluri de mancare indoneziene, carnea de vita fiind gatita [...]
Unii prieteni mi s-au plans ca nu gasesc deserturi in blogul meu. Imi ziceau ca [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]
Aceasta reteta este gatita in diferite feluri in intreaga lume, dar toate metodele au in [...]
2 Comentarii
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
5 Comentarii
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Desi foloseste multe ingrediente, acest curry este usor de preparat, iar rezultatul final este deosebit [...]
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucătăria thailandeză, şi pentru bucătăriile etnice influenţate de [...]
Pe lângă o fascinantă diversitate, egalată poate doar de bucătăria chinezească, bucătăria indiană are o [...]
Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, [...]
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu şi nordul Africii. Numele său [...]
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]