Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Lamai murate in stil marocan

Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]

8 Comentarii

Porc cu coriandru

Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat [...]

18 Comentarii

Aromele istoriei (5)

Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale [...]

4 Comentarii

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]

12 Comentarii

Curry – nestemata bucatariei indiene

Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]

10 Comentarii

Amestec chinezesc “5 arome”

5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]

14 Comentarii

Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti

Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]

Garam Masala – amestecul minune

Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]

14 Comentarii

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]

12 Comentarii