Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: scortisoara
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
mai
Lamai murate in stil marocan
Tot sapand eu printre retetele bucatariilor nord-africane, am dat peste un ingredient interesant, pe care, [...]
8 Comentarii
Porc cu coriandru
Iata o reteta care va bucura papilele iubitorilor de coriandru. Ea foloseste atat frunzele cat [...]
18 Comentarii
Aromele istoriei (5)
Epoca moderna Succesul Portugaliei si punerea bazei propriului monopol a provocat celelalte puteri maritime ale [...]
4 Comentarii
Biryani de pui
Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu [...]
12 Comentarii
mart.
Curry – nestemata bucatariei indiene
Am remarcat in numeroase ocazii ca, desi multi au auzit de termenul „curry”, totusi nu [...]
10 Comentarii
mart.
Amestec chinezesc “5 arome”
5 Arome – amestec chinezesc de condimente Desi originea exacta a amestecului „5 arome” se [...]
14 Comentarii
feb.
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]
Garam Masala – amestecul minune
Denumirea “garam masala” este de origine persana si provine din “garm masaleh”, “garm” însemnand “fierbinte”, [...]
14 Comentarii
Pastrav cu migdale si lapte de cocos
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]
12 Comentarii
feb.