semolina | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre cuşcuş (1)

Cuşcuşul este un aliment devenit popular în ultimile zeci de ani în multe ţări, în special în bazinul Mediteranean. Astăzi este un aliment de bază şi în Africa de Vest, Franţa, Spania, Portugalia, în vestul Siciliei, Turcia, Bulgaria, Grecia, Malta, Cipru, părţi din Orientul Mijlociu şi India etc.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre gnocchi – partea 1

Introducere
Mă bucură mult că oferta de produse italieneşti a crescut pe piaţa noastră. Printre produsele care mi-au trezit interesul în ultimul an se numără şi gnocchi. Am abordat cu prudenţă aceste mici gogoşele ciudate, dar am descoperit că sunt un aliment sănătos, gustos şi extrem de versatil. Sunt un mare amator de paste de tot felul, aşa că între mine şi gnocchi (veţi vedea mai jos că seamănă destul de bine cu pastele la comportament şi, uneori, şi la gust) a fost dragoste la prima vedere.Gnocchi - sursa foto: dreamstime.com

(mai mult…)

Citeste tot

Tipuri de paste italieneşti

Cred că un titlu mai bun ar fi fost „Tipuri de paste în stil italian”, căci astăzi astfel de paste se fabrică în lumea întreagă, chiar de către ţări care nu au o tradiţie deosebită în acest domeniu. Pastele italieneşti sunt, totuşi, cele mai bune. Se găsesc peste tot, au cel mai bun raport preţ-calitate şi nu te dezamăgesc niciodată.
(mai mult…)

Citeste tot