sepii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele plante, cu frunzele lor ingalbenite, m-au facut sa simt ca se apropie iarna. Am mai spus-o, iarna in Bucuresti mi se pare oribila si ma gandesc la ea cu neplacere.

Modul meu de a uita de viitorul apropiat este sa gatesc cu ingrediente care imi aduc aminte de mare si de vacantele la Mediterana. Iata, asadar, o reteta contra-iarna, in care vedetele sunt puii de sepie, insotiti de paste negre, adicatelea colorate de fabricant cu serneala de… sepie. Totul este, deci, o afacere de familie intre sepii.
(mai mult…)

Citeste tot

Ce sunt fructele de mare?

Acest termen a început să fie folosit pe scară largă şi la noi abia în ultimii 10-15 ani şi stârneşte încă destule confuzii. Am prieteni care deschid câte o carte de reţele la capitolul numit FRUCTE DE MARE şi se miră că găsesc multe reţete cu… peşte. “Păi, se întreabă ei, unde sunt calmarii şi caracatiţele? De ce găsesc aici o grămadă de peşti?
(mai mult…)

Citeste tot