Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: shiitake

Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate

Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre dashi

Dashi – gustul de baza al bucatariei clasice japoneze Nu exagerez cu nimic atunci cand afirm [...]

9 Comentarii

Foarte pe scurt despre bonito, katsuobushi, kombu si dashi

Bonito, katsuobushi, kombu si dashi – ingrediente specifice bucatariei japoneze Pentru mine cea mai exotica [...]

30 Comentariu

Creveti cu orez si ciuperci shiitake

Aceasta reteta are si varianta video Este o reteta absolut delicioasa, foarte simpla si cu [...]

12 Comentarii

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]

4 Comentarii