Sichuan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre Yu Xiang

Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucătăriei din Szechuan (sau Sichuan), una dintre bucătăriile regionale importante ale Chinei. Este, cu alte cuvinte, o combinaţie de ingrediente folosită la asezonarea mâncării.
(more…)

Citeste tot

Bucătăria chineză – tradiţie şi varietate

Este de notorietate faptul că marea majoritate a chinezilor nu numai că adoră să mănânce, dar se şi pricep la bucătărie. Acest lucru se datorează parţial existentei unei vaste literaturi despre mâncare, atât din punct de vedere al tehnicilor şi ingredientelor culinare, cât şi din punct de vedere religios şi medical.
(more…)

Citeste tot

Templul aromelor

Templul Soarelui – restaurant chinezesc
Bucureşti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17

Cunosc restaurantul “Templul Soarelui”, cel de pe strada Dimitrie Onciul, încă dinainte de a se înfiinţa, dacă pot să zic aşa. Într-o perioadă, acum  4-5 ani, am avut biroul într-o clădire chiar pe aceeaşi stradă şi am fost martorul începutului. Am văzut când a fost renovată clădirea, când au fost aduse şi montate decoraţiunile, când a fost ridicată poarta cu firmă etc. Din păcate, m-am mutat în alt loc înainte ca restaurantul să fie deschis.
Templul Soarelui - restaurant chinezesc, Bucuresti
Lucrul acesta nu m-a împiedicat să vin mănânc acolo din când în când; cred că, în total, am călcat acest restaurant de vreo 10 ori. Niciodată însă de când am blog. Ultima mea vizită avusese loc în mai 2008. Trecuse deci un an…
(more…)

Citeste tot