Sichuan | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre Yu Xiang

Yu xiang este unul dintre amestecurile de asezonatori clasice ale bucătăriei din Szechuan (sau Sichuan), una dintre bucătăriile regionale importante ale Chinei. Este, cu alte cuvinte, o combinaţie de ingrediente folosită la asezonarea mâncării.
(mai mult…)

Citeste tot

Templul aromelor

Templul Soarelui – restaurant chinezesc
Bucureşti, Str. Dimitrie Onciul nr. 17

Cunosc restaurantul „Templul Soarelui”, cel de pe strada Dimitrie Onciul, încă dinainte de a se înfiinţa, dacă pot să zic aşa. Într-o perioadă, acum  4-5 ani, am avut biroul într-o clădire chiar pe aceeaşi stradă şi am fost martorul începutului. Am văzut când a fost renovată clădirea, când au fost aduse şi montate decoraţiunile, când a fost ridicată poarta cu firmă etc. Din păcate, m-am mutat în alt loc înainte ca restaurantul să fie deschis.
Templul Soarelui - restaurant chinezesc, Bucuresti
Lucrul acesta nu m-a împiedicat să vin mănânc acolo din când în când; cred că, în total, am călcat acest restaurant de vreo 10 ori. Niciodată însă de când am blog. Ultima mea vizită avusese loc în mai 2008. Trecuse deci un an…
(mai mult…)

Citeste tot