smantana | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea aromelor, prin lejeritatea lor, dar care se dovedesc a fi in final satioase si hranitoare.
Pieptul de pui este gatit delicat si alaturat unui sos de smantana cu tarhon si unui piure fin si matasos, preparat cu unt de buna calitate.
Radu Popovici - Piept de pui cu sos de tarhon
(mai mult…)

Citeste tot

Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, puteti apela cu incredere la acest preparat. Foarte potrivite pentru o cina lejera, sau ca parte a mesei de pranz, pastele proaspete cu sos de smantana, trufe si Parmesan sunt la indemana dumneavoastra.
Truccioli cu trufe si Parmesan
(mai mult…)

Citeste tot

Iepure cu masline, ciuperci si sos brun

Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: sos brun, masline, ciuperci, ca sa nu mai vorbim de delicioasa carne de iepure.
Este un fel principal robust si satos, hranitor, menit sa incheie cu brio un pranz delicios.
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Stropiti iepurele cu un vin rosu corpolent, un Cabernet Sauvignon mai matur, baricat macar cateva luni; sau cu o bere bruna stil doppelbock (imi vine in minte Korbinian de la Weihenstephaner, o bere exceptionala care poate tine piept iepurelui si-l insoteste cu mare succes).
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate.
(mai mult…)

Citeste tot

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara mai ales in partea de nord a tarii, in Flandra protestant-luterana, unde se vorbeste olandeza, ca mod de lucru reteta pare inspirata dupa bucataria franceza.
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Supa este foarte gustoasa, robusta si rafinata in acelasi timp. Este buna mai ales primavara si toamna, dar si iarna, servita foarte fierbinte.
(mai mult…)

Citeste tot

Vol-au-vent cu prepelita si galbiori

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment desfasurat la GUXT, o gramada de prepelite. V-am relatat atunci cum ne-am organizat, astfel ca sa folosim totul cat mai eficient.
Vol-au-vent cu prepelita si galbiori
Acest preparat clasic francez este deosebit. Aluatul este usor si pufos, iar umplutura are un gust delicat si rafinat, cu adevarat delicios, bine echilibrat ca asezonare.
(mai mult…)

Citeste tot

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine acum in minte niciun tip de preparat culinar in care sa nu se poata folosi. Cel mai mult imi place asocierea dintre paste si branzeturi. In aceasta reteta, branza cu mucegai Milkana, cremoasa si cu gust fin, face pereche cu robusta Grana Padano, si face o pereche buna, credeti-ma.
Graten de paste cu branza si piper roz
Aromele de nucsoara si piper completeaza perfect ansamblul.
(mai mult…)

Citeste tot

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca

Iata ca proiectul “Reţeta tradiţională românească preferată de dvs.”, initiat de FairyRomania, acela de a gasi reteta traditional preferata de romani, si-a incheiat prima etapa. Votul publicului a decis cele mai populare zece retete.

Acestea sunt:

    • Sarmale
    • Ciorba de burta
    • Tochitura de porc
    • Cozonac
    • Piftie
    • Mamaliga cu branza
    • Papanasi
    • Drob
    • Iahnie de fasole cu afumatura
    • Parjoale

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 8
1 2 3 4 5 6 7 8