Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: smantana

Piept de pui cu sos de tarhon

Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea...

4 Comentarii

Truccioli cu trufe si Parmesan

Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat,...

4 Comentarii

Iepure cu masline, ciuperci si sos brun

Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic:...

4 Comentarii

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...

4 Comentarii

Vol-au-vent cu prepelita si galbiori

Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment...

6 Comentarii

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...

Supa crema de sparanghel cu topping crocant

Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta...

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...

4 Comentarii

Tarte cu praz si bacon

Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...

2 Comentarii

Papanasi

Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat...

2 Comentarii

Salau cu tagliatelle si ciuperci

Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...

Somon si creveti cu sos de calmari

Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...

2 Comentarii

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...

5 Comentarii

Porc cu Camembert

Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...

3 Comentarii

Tagliatelle cu broccoli si nucsoara

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...

Cum se prepara sosurile de tigaie

Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în...

5 Comentarii

Novac cu sos picant si legume

Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...

2 Comentarii

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...

8 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...

4 Comentarii

Supa-crema de dovleac cu usturoi

Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...

9 Comentarii

Tortelloni cu trufe

Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...

10 Comentarii

La masa cu stramosii – India (12)

Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...

9 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si...

6 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

Ravioli cu sos de smantana si trufe

Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina...

14 Comentarii

Mouclade

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un...

4 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

31 Comentariu

Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon

Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus...

40 Comentariu

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...

24 Comentariu

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti...

9 Comentarii

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Trufele sunt o...

10 Comentarii

Porc cu spaghete si sos de smantana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta clasica...

4 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste...

10 Comentarii

Desert de orez cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata o reteta...

8 Comentarii

Peppersteak cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. O reteta clasica...

14 Comentarii

Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“

Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat...

2 Comentarii

Tilapia cu sparanghel si busuioc

Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine,...

4 Comentarii

Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici

Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu....

2 Comentarii

Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara

Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....

6 Comentarii

Kedgeree cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Kedgeree este un...

10 Comentarii

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe...

4 Comentarii

Cotlete de porc cu sos auriu

Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca...

12 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...

7 Comentarii

Gnocchi cu pui si sos de mustar

Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai...

28 Comentariu

Fusilli cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si...

4 Comentarii

Balti de creveti cu legume

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

6 Comentarii

Supa picanta de pui cu ciuperci

Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...

21 Comentariu

Telina gratinata

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea...

2 Comentarii

Supa crema cu tarhon

Aceasta reteta are si varianta video. Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta...

10 Comentarii

Pui cu sos de rosii si curry

Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data,...

10 Comentarii

Penne all’Alfredo

Penne all’Alfredo – preparat clasic de paste italiene Penne all’Alfredo este un preparat clasic de...

16 Comentarii

Fettuccine al limone

Fettuccine al limone – reteta usoara si rapida Exista unele retete uluitor de usoare, dar...

20 Comentariu

Pe urmele untului – partea 2

Prepararea traditionala a untului În Romania, ca si în alte tari, mai exista locuri unde...

24 Comentariu

Pe urmele untului – partea 1

Untul este (alaturi de carnea de porc, oua, untura, seu, ulei de mustar, ulei de...

26 Comentariu

Tarta cu ceapa

Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...

15 Comentarii

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...

4 Comentarii

Porc cu chimen si cartofi noi

Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am...

8 Comentarii

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de...

11 Comentarii

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Reteta de Pui la cuptor (cu cimbru si cartofi) Am ajuns si la ultima reteta...

15 Comentarii