Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: smantana
Piept de pui cu sos de tarhon
Este unul dintre acele preparate culinare care te incanta prin delicatetea sosului si prin finetea [...]
4 Comentarii
iun.
Truccioli cu trufe si Parmesan
Daca doriti ceva delicios, chiar memorabil, hranitor, usor de gatit, de mancat si de digerat, [...]
4 Comentarii
iun.
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
4 Comentarii
feb.
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
4 Comentarii
dec.
Vol-au-vent cu prepelita si galbiori
Incepusem sa va povestesc acum cateva zile ca am avut de gatit, la un eveniment [...]
6 Comentarii
aug.
Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
iul.
Supa crema de sparanghel cu topping crocant
Supa crema de sparanghel – reteta cu topping crocant (pentru mese festive) Iata o reteta [...]
iun.
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
4 Comentarii
apr.
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
2 Comentarii
Papanasi
Papanasi – reteta traditionala romaneasca Iata ca proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat [...]
2 Comentarii
nov.
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
nov.
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut [...]
2 Comentarii
sept.
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Porc cu Camembert
Aceasta retete este originara din Normandia, una dintre regiunile mari producatoare de branzeturi. Reteta combina [...]
3 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Cum se prepara sosurile de tigaie
Sosurile de tigaie, numite uneori “jus” sau “jiu”, sunt sosuri preparate “á la minute”, în [...]
5 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma [...]
2 Comentarii
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]
8 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
4 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe [...]
9 Comentarii
oct.
Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe
Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si [...]
6 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
Ravioli cu sos de smantana si trufe
Paste, smantana, unt si branzeturi maturate. Iata o combinatie care merge exceptional cu aroma fina [...]
14 Comentarii
Mouclade
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Mouclade este un [...]
4 Comentarii
aug.
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
24 Comentariu
Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus [...]
40 Comentariu
Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]
24 Comentariu
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“
Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat [...]
2 Comentarii
Tilapia cu sparanghel si busuioc
Intr-un articol anterior anuntam ca Mos Craciun vine cu cadouri de la Pyramis. Ei bine, [...]
4 Comentarii
dec.
Muschi de porc cu “dulce-de-iute” si cartofi rustici
Aceasta nu este o mancare pentru cei simandicosi, dupa cum puteti deduce si din tiltu. [...]
2 Comentarii
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]
6 Comentarii
- 1
- 2