smochine | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Hojaldres de ciruela y bacon

Aceste rulouri de aluat umplute cu prune uscate si bacon sunt o tapa (gustare spaniola care se serveste alaturi de vin sau bere) foarte populara in Catalonia. Eu le-am gustat prima data la Barcelona, acum cativa ani, si de atunci le-am oferit deja la cateva evenimente. Reteta este extrem de usoara, iar preparatul este surprinzator.
Hojaldres de ciruela y bacon
Aceste rulouri au fost gatite, servite si prezentate ultima data la GUXT, saptamana trecuta. Nici in trecut, nici acum, nimeni dintre cei care le-au gustat nu a stiut ce contin; au placut, insa, tuturor. Gustul este, intr-adevar, delicios si deosebit, iar reteta este de o simplitate dezarmanta.
(mai mult…)

Citeste tot

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa la cuptor etc., dupa traditie. Daca va simtiti aventurosi si sunteti dispusi la un mic experiment culinar, va propun aceasta reteta.
Ca sa fiu sincer, cand m-am apucat de gatit impreuna cu Costel Clipescu (a fost una dintre primele retete gatite la clubul nostru de explorari culinare, despre care v-am pomenit deja, si asuopra caruia voi mai reveni) nu intentionam sa public pe blog reteta de fata, dar a iesit prea buna ca s-o ignor; va rog sa scuzati, deci, fotografia nu tocmai inspirata si nici prea relevanta, a fost facuta in graba, dupa ce luasem deja cateva inghitituri din farfurie.
Tajin de miel cu bulgur
(mai mult…)

Citeste tot

Smochine cu branza albastra

Un preparat culinar mai simplu ca acesta este greu de imaginat, caci se pregateste in doi timpi si trei miscari si are nevoie de doar 7-8 minute la cuptor.
Savoarea sa se bazeaza pe contrastul de gust intre smochinele coapte, dulci si parfumate, si branza cu mucegai albastru nobil, cu gust robust, cremoasa si sarat-picanta.

Denumirea „branza albastra” nu trebuie luata ad literam. Branza nu este deloc albastra la culoare, este alba, dar contine in sectiune incrustatii de mucegai nobil (Penicillium Roqueforti), de culoare albastruie.
(mai mult…)

Citeste tot

A fost „Sunday Grilling” – meniu marocan – 21 aprilie 2013

În str. Maica Alexandra nr. 5, ieri (duminică 21 aprilie 2013), în curtea showroom-ului companiei CampingGrill.ro, la orele 13:00 a început cel de-al patrulea eveniment din seria „Sunday Grilling„. Tema a fost, ca de obicei, gătitul în aer liber, pe grătarele versatile şi performante, fabricate de OutdoorChef şi distribuite de CampingGrill.ro, ilustrat printr-un meniu marocan.

(mai mult…)

Citeste tot

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start că ideea de „piaţă alimentară” mă fascinează.

Cu cât este mai tradiţională şi mai puţin modernă, cu atât mai bine. Mă atrag produsele proaspete şi colorate, strigătele vesele ale vânzătorilor, aromele şi viermuiala cumpărătorilor; cred că am nostalgia lucrurilor care îmi amintesc de copilărie. Super/hiper/megamarketurile mi se par triste şi fără personalitate, pieţele, dimpotrivă, îmi lasă o impresie de dinamism molipsitor.

(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria bogată a unei ţări sărace – Etiopia (1)

Africa este pentru mine un continent plin încă de mistere, a cărui cultură culinară abia începe să mi se dezvăluie cu timiditate. Ceea ce descopăr este nu doar interesant, ci extrem de neaşteptat. După articolele despre bucătăria din Zanzibar şi despre amestecurile de mirodenii „berebere” şi „tsire”, vă propun să aruncăm împreună o privire fugară asupra unei culturi culinare care, mie cel puţin, mi se pare fascinantă: cea a Etiopiei.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gătitului în vechiul Egipt. Eu, unul, am aflat multe lucruri noi adunând, sistematizând şi traducând acest material şi sper că şi pentru dvs. a fost interesant.
Partea 3 din ciclul „La masă cu strămoşii” se va referi la vechea civilizaţie chineză şi va începe peste câteva zile. Până atunci, lectură plăcută astăzi!
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2