soba | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria japoneză între tradiţie şi inovaţie – partea 1

Ne gândim, de obicei, la Japonia ca la o singură insulă; sunt, de fapt, patru insule mari şi mii de alte insule mici. Terenul vulcanic şi muntos şi ploile abundente favorizează pădurile luxuriante; puţinul teren arabil este folosit predominant la cultivarea orezului. Aşa cum este de aşteptat pentru un popor insular, peştele, atât proaspăt cât şi conservat, joacă un rol major în alimentaţia japonezilor.
Bucatarie japoneza
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre pastele orientale

Este posibil ca bucătarii chinezi să nu fi fost cei care au inventat pastele – Marco Polo cunoştea pastele înainte de a pleca în Orient – dar, în mod sigur, au răspândit în Orientul Îndepărtat obiceiul sănătos al consumului de paste. Pastele umplute sunt şi ele prezente, cu pacheţelele de primăvată şi micile cornuleţe, numite wonton, care ascund porţii de umpluturi suculente.
(mai mult…)

Citeste tot