Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sofran
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....
2 Comentarii
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...
2 Comentarii
Rasgulla
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in...
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...
Pe scurt despre rouille
Sosul „rouille” (în limba franceza „rouille” înseamna „rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment...
12 Comentarii
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
Pilaf cu sofran si ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...
10 Comentarii
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...
10 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...
8 Comentarii
Risotto cu creveti si mazare
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...
6 Comentarii
Orez cu sofran si cardamom
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor,...
11 Comentarii
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...
17 Comentarii
Un concediu noroKOS – partea 4
De-ale sofranului „Ce stie taranu’ la ce e bun sofranu’!” Aceasta expresie cam neeleganta circula...
21 Comentariu
Un concediu noroKOS- scurt preview
Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit....
14 Comentarii
Jambalaya cu pui si creveti
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella...
11 Comentarii
Orez aromat cu apa de flori de trandafiri
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de...
12 Comentarii
Creveti provensali
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele...
11 Comentarii
Pui cu orez dulce-acrisor
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos,...
13 Comentarii
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...
5 Comentarii
Orez bicolor cu carne de vita
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul...
17 Comentarii
Risotto alla milanese
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este...
17 Comentarii
Bucataria indiana – o simfonie de arome si culori
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o...
8 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine...
2 Comentarii
Paella cu fructe de mare
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se...
22 Comentariu
Paella – versatila si gustoasa
Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella...
9 Comentarii
Cu ce pot inlocui unele ingrediente in bucatarie – Substituenti
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Unele ingrediente sunt greu,...