blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Rasgulla este un desert pe baza de branza si sirop dulce si aromat, popular in [...]
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
Sosul “rouille” (în limba franceza “rouille” înseamna “rugina”, aluzie la culoarea sa) este un condiment [...]
12 Comentarii
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
5 Comentarii
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul parboiled este [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Iata [...]
18 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de [...]
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
8 Comentarii
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
6 Comentarii
Va propun o reteta indiana, simpla si rafinata in acelasi timp. Este un preparat usor, [...]
11 Comentarii
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care [...]
17 Comentarii
De-ale sofranului „Ce stie taranu’ la ce e bun sofranu’!” Aceasta expresie cam neeleganta circula [...]
Da, afirm cu tarie: ai nevoie si de noroc pentru a petrece un concediu deosebit. [...]
14 Comentarii
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]
Va era dor de creveti? Mie da, mai ales dupa atata pui si porc, substitutele [...]
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul [...]
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este [...]
Pe langa o fascinanta diversitate, egalata poate doar de bucataria chinezeasca, bucataria indiana are o [...]
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se [...]
Reteta Paella In general nu am fost incantat de mancarea oferita de Barcelona, dar paella [...]
9 Comentarii
Cu ce pot sa inlocuiesc unele mirodenii, mai greu de gasit? Nu gasesti ingredientul necesar [...]