somon afumat | Retetele lui Radu - Gastronomie:

A fost “Cină lejeră cu şi pe… canapele”, martie 2013

Serile de vineri “La Mansardă”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat săptămâna trecută evenimentul culinar dedicat canapelelor.

Au fost prezenţi 20 de oaspeţi, şi am avut parte de două premieri: prima a fost sărbătorirea, ]n mansardă, a primei zile de naştere, cea a lui Valentin, iar cea de-a doua a consemnat prima participare la aceste evenimente a unor cetăţeni străini: Laura din Peru şi Rosi din Spania.

(more…)

Citeste tot

Gnocchi cu somon afumat si rucola

Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste ingrediente de buna calitate. Este gustos si arata bine. Acompaniat de un pahar de sampanie sau vin spumos, poate fi un pranz usor sau o cina deosebita, ori chiar poate fi, fara probleme, antreu la o masa festiva.

(more…)

Citeste tot

Unturi compozite

Vă readuc în atenţie o modalitate extrem de simplă şi de versatilă de a da aromă preparatelor dvs. Ca să fiu cât mai bine înţeles, vreau să specific faptul că termenul „unturi” este în acest articol pluralul cuvântului „unt”, şi nu cel al cuvântului „untură”. Amândoua cuvintele au acelaşi plural, aşa că s-ar putea isca unele confuzii, lucru pe care doresc să-l evit.
(more…)

Citeste tot

După 120 de ani…

Ieri, (joi 18 octombrie 2012) am avut ocazia să petrec câteva ore deosebite, într-un loc remarcabil. Am avut (marea) şansă de a mă număra printre puţinii invitaţi din media la aniversarea a 120 de ani de existenţă a pivniţelor Rhein & Cie Azuga.

(more…)

Citeste tot

Salata verde cu somon afumat si crutoane

Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste bine cu dressing-ul dulce-acrisor-picant, aromatizat cu verdeturi, iar Parmesanul presarat deasupra da gustului adancime si rafinament. Contrastul de texturi dintre somonul fraged si crutoanele si salata crocante este si el o calitate in plus.Salata verde cu somon afumat si crutoane
(more…)

Citeste tot

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. Unul dintre secretele ei sta in umplutura; aceasta trebuie sa fie echilibrata, gustoasa si, de ce nu?, surprinzatoare. Va promit ca aceasta reteta a mea va va multumi pe deplin: gustul ei este fin, delicios si echilibrat. Mai mult, este hranitoare si are si calitati nutritive. O puteti prepara la micul dejun, la cina, sau chiar ca gustare, in cadrul mesei de pranz.

(more…)

Citeste tot

Salata de orez cu somon afumat si masline

Am publicat anterior cateva retete in care orezul ramas din ziua anterioara, ca si diverse tipuri de carne, erau “reciclate” prin inglobarea in preparate ingenioase si gustoase. Toate acele variante au fost asiatice, cea mai reprezentativa dintre ele fiind cunoscuta nasi goreng.

Va propun mai jos o varianta simpla si rapida, care ar putea fi una dintre modalitatile noastre, romanesti, de a refolosi orezul. Reteta este innobilata cu somon afumat, dar se poate prepara practic cu orice fel de peste afumat. Nu va mai fi atat de fina la gust si aroma, dar va functiona mai mult decat satisfacator.
(more…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2