sondaj de opinie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Care dintre culturile culinare, care ne-au influenţat bucătăria, este preferata dvs.?

Influente culinare in bucataria romaneasca – sondaj de opinie

Ţara noastră are o bucătărie interesantă. Într-un alt articol o defineam ca un caleidoscop format din mii de fragmente preluate din numeroase culturi.

Nu ne deosebim de alţii în această privinţă, dar avem o notă caracteristică: cultura noastră culinară este o combinaţie, pentru unii fermecătoare şi irezistibilă, de influenţe oriental-levantine, sudice, estice si central europene, plus occidentale.

Radu Popovici - sondaj de opinie
Nu suntem nici aici chiar singulari, probabil că şi bucătăriile bulgărească, sârbească, croată, muntenegreană, bosnică etc. se pot lăuda, în mare, cam cu aceleaşi caracteristici şi aceleaşi influenţe.
(more…)

Citeste tot

Sondaj de opinie: Care dintre culturile culinare, care ne-au influenţat bucătăria, este preferata dvs.?

De-a lungul secolelor, de când teritoriul de astăzi al României era locuit de daci şi până astăzi, cultura, limba, mitologia şi tradiţiile noastre au fost influenţate de alte culturi, fie ele ale cuceritorilor, fie ale vecinilor.

Aş vrea să vă cunosc părerea şi preferinţele. Mă interesează să aflu care anume cultură culinară, care ne-a influenţat bucătăria la un moment dat, este preferata dvs.? Eu am listat şapte culturi care şi-au pus amprenta, mai mult sau mai puţin, asupra bucătăriei noastre; sper ca o eventuală omisiune a mea să fie îndreptată de dvs. Comunicaţi-mi-o şi voi completa lista răspunsurilor posibile.
Găsiţi acest sondaj în partea dreaptă a paginii, pe la mijlocul ei.
(more…)

Citeste tot

Nu avem încredere în nutriţionişti!

O pledoarie pentru diversitate şi echilibru

Nu spun eu asta – deşi, mă rog, recunosc că nici eu nu am încredere totală în ei-, ci chiar cititorii mei, chiar dacă o fac în mod indirect. Recentul sondaj de opinie „Cum vă alimentaţi?” a strâns 1730 de participanţi, iar rezultatele sunt destul de interesante. Şi poate puţin îngrijorătoare…
(more…)

Citeste tot

Ce bucătărie etnica te-ar interesa cel mai mult? – sondaj de opinie

Am postat pe blog reţete din 35 de ţări. Unele dintre aceste ţări sunt bine reprezentat numeric, altele figurează doar cu una sau câteva reţete. Acest lucru arată pentru că sunt o persoană curioasă şi interesată să afle lucruri noi, dar şi că am preferatele mele dintre toate aceste bucătării etnice.
Sondajul „Ce bucătărie etnica te-ar interesa cel mai mult?” a fost făcut pentru a determina ce anume bucătării vă interesează pe dvs. Ideea este ca, în măsura în care preferinţele dvs. se intersectează cu ale mele, să încerc să prepar reţete care să vă fie pe plac şi dvs., nu doar mie.
(more…)

Citeste tot

Ce fel de carne preferaţi? – Rezultate finale

Iată că am mai încheiat un sondaj de opinie, cu o temă destul de interesantă. Mai bine zis, tema este obişnuită, dar dvs., cititorii acestui blog, aţi făcut-o interesantă prin alegerile făcute.
Se spune că românul este frate culinar cu… porcul, carnea acestuia fiind, se pare, preferată de cele mai multe persoane. Nu mă îndoiesc că, pentru cei puternic ancoraţi în felul de a găti de acum 20 de ani, afirmaţia este valabilă. Totuşi, cei care îmi fac plăcerea de a-mi vizita blogul, fac dovada că există şi un curent de opinie diferit.
(more…)

Citeste tot

Vă place mâncarea condimentată? – rezultate finale

Mai înainte de orice, aş vrea să fac o precizare. Poate ar fi trebuit să fac asta la început, iar acest lucru nu face decât să arate slabele mele calităţi de sociolog. Încep să cred că sondajul meu nu este foarte relevant, căci am avut şocul să constat, chiar printre apropiaţii mei, că nu se ştie exact ce este un condiment. Ca atare, probabil că unii cititori nu au înţeles ce înseamnă “condimentat”…
(more…)

Citeste tot

Sondaj de opinie – Ce bucătărie preferaţi?

După ce m-am chinuit o jumătate de zi să găsesc un plugin care să permită “organizarea” de sondaje de opinie, în sfârşit am dat de unul care funcţionează bine pe blogul meu. Vă rog să nu mă lăsaţi baltă după atâta chin. Umpleţi-mă de voturi! Acest lucru mă va ajuta să “produc” reţete care să intereseze un număr cât mai mare de cititori.
Recunosc că tema primului sondaj nu este foarte originală, aşa că haideţi să-l considerăm a fi “de încălzire”.
Dacă aveţi idei de altfel de sondaje, mai bune şi mai interesante, le aştept cu nerăbdare! Doar n-o să muncesc chiar singur la blogul ăsta…

Citeste tot