sos de soia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ceviche de sepie in stil asiatic

Ceviche de sepie – preparat in stil asiatic

Ceviche este preparat din peste sau fructe de mare crude, marinate in sucuri de citrice si asezonate in principal cu ardei iuti, la care se pot adauga ceapa verde, sare, coriandru. Ceviche se poate servi alaturi de paine, cartofi dulci, salata verde, porumb, avocado, orez, banane plantain etc.
Ceviche de sepie in stil asiatic - reteteleluiradu.ro
De retinut ca pestele si fructele de mare trebuie sa fie foarte proaspete, caci prepararea ceviche-ului nu implica tratament termic. Lipsa de prospetime implica un mare risc de toxiinfectie alimentara.
(mai mult…)

Citeste tot

Omleta in stil asiatic

Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de omlete si fiecare persoana care se mai “joaca” prin bucatarie are, probabil, varianta sa preferata. Mie imi plac omletele rumenite la suprafata si suculente in interior. Imi plac omletele cu contrast de texturi si condimentate. Mi se par excelente dimineata, caci imi ofera energie si ma ajuta sa-mi incep ziua intr-un mod placut, adica degustand ceva gustos, care se prepara fara bataie de cap, in doar cateva minute.
Omleta in stil asiatic
Varianta de omleta care urmeaza are influente asiatice, chinezesti in speta, si este foarte gustoasa Nu veti regreta incercand-o, mai ales ca iese un pic din tiparul omletelor clasice, cu care suntem obisnuiti.
(mai mult…)

Citeste tot

Vita cu usturoi in stil chinezesc

Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat de gustoasa, incat nu m-am putut abtine sa nu revin cu o varianta a ei. Chinezii folosesc, in multe cazuri, destul de liberal usturoiul. Unele retete au in lista de ingrediente cantitati de usturoi care par absurde, dar care dau preparatelor un gust si o aroma exceptionale, rafinate chiar; in plus, astfel de retete sunt intotdeauna delicioase.
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Si aceasta reteta face apel la o cantitate, aparent prea mare, de usturoi. Nu va speriati, insa; modul in care usturoiul este gatit in ulei fierbinte ii inlatura mirosul, producand in schimb o aroma minunata, infuzata mai intai in ulei si apoi absorbita de carne.
(mai mult…)

Citeste tot

San bei ji

San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane inutile (in definitiv, dupa cum veti vedea mai jos, probabil ca a fost inventata de un simplu temnicer) si care se bazeaza complet pe gust si aroma, si nu pe prezentare.
San bei ji
“San bei ji” inseamna “pui cu trei cani” si este un preparat popular in China si Taiwan. Se pare ca este o specialitate din Ningdu, oras din provincia chineza Jiangxi.
Exista mai multe versiuni in ce priveste aparitia acestui preparat culinar. Mai toate se refera la un bucatar care a pus intr-un vas de pamant trei cani de sos si a gatit in el, lent, un pui taiat bucatele mici, cu oase cu tot.
(mai mult…)

Citeste tot

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei si “glazurate” cu un sos lipicios, dulce si picant. In mod traditional, un astfel de preparat se gateste folosind un pui intreg, portionat; este normal, caci reteta are ceva vechime, iar atunci cand se taia un pui intreg se foloseau toate bucatile.
Radu Popovici - Dakgangjeong - Pui crocant, dulce-picant
Astazi, cel mai adesea se gateste folosind aripioare de pui; din nou normal, caci acestea sunt bucatile care au cel mai mare raport piele/carne; pielea este foarte importanta, caci ea da exteriorul crocant, rumenit si delicios al bucatilor de pui.
Reteta se gateste, insa, foarte bine si cu bucati de piept de pui dezosat, sau cu ciocanele de pui.
(mai mult…)

Citeste tot

Sambal petis

Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. Mai rau, o reteta pe care nu o puteti reproduce acasa, decat daca depistati pe undeva niste “petis udang”, adica o pasta de creveti indoneziano-malaeziana. Nu are rost sa incercati sa o inlocuiti cu o alta pasta de creveti, ca belacan, kapi sau terasi, caci aceasta este foarte diferita.
Sambal petis
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu usturoi, gatiti in aburi

Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, aparent, pe care o cere reteta. In final, ceea ce veti obtine sunt creveti crocanti, aromatizati fin si echilibrat cu usturoi.
Creveti cu usturoi, gatiti in aburi
Genul acesta de retete, cu diverse variatiuni, este clasic pentru bucataria chinezeasca. Totul se prepara usor, rapid, cu un consum de combustibil mic, iar preparatul final va fi, sunt convins, demn de atentia dvs.
(mai mult…)

Citeste tot

Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia

Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat orice alte fructe de mare. Profit de orice ocazie pentru a-i gati; de fapt, cred ca am deja pe blog vreo 200 de retete cu creveti.
Creveti cu taitei de orez, usturoi si sos de soia
Reteta de astazi este o reteta de inspiratie chinezeasca. Ea are patru componente importante: ingrediente cu carbohidrati (taitei de orez), proteine (creveti si ciuperci enoki), legume (ardei gras, zucchini, morcov) si asezonatori (zahar de trestie, ghimbir, ardei iute, usturoi, ceapa verde, piper alb, sos de soia).
(mai mult…)

Citeste tot

Salata picanta de castraveti cu susan

Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla si interesanta, tine sa ma contrazica, macar partial. Nu cred ca o pot lista printre cele mai bune salate gustate de mine, dar merita incercata.
Se poate servi fierbinte, la temperatura camerei sau bine racita, de sine statatoare sau alaturata unui preparat cu peste, fructe de mare, pasare, porc sau vita.
Salata picanta de castraveti
Eu o prefer rece, mai ales pentru ca acel ragaz, necesar racirii, da timp aromelor sa se amestece mai bine.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui chow mein in stil Hong Kong

Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele modalitati de a gati aceasta reteta se impart in doua categorii principale: retete inabusite si retete crocante, diferenta facand-o textura taiteilor.
Chow Mein in stil Hong Kong
“Chow mein” inseamna “taitei prajiti”, iar in aceasta reteta prajirea este, literalmente, lunga. Aceasta varianta de chow mein este numita “in stil Hong Kong”.
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16