sos de soia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de creveti cu alune caju

Am avut chef de ceva usor si rapid ai am ajuns astfel la aceasta reteta foarte simpla, in stil chinezesc, dar care “bate” putintel si spre bucataria europeana, caci foloseste ca dressing un fel de… vinegreta, preparata insa cu cateva ingrediente tipic asiatice.

Am urmarit sa obtin un contrast de culori si texturi, iar rezultatul final este gustos, rapid si simplu de preparat. N-as zice ca este o reteta pentru week-end, ci mai curand pentru o cina usoara, intr-o zi a saptamanii cand vii acasa obosit(a) si vrei sa te alinti cu ceva deosebit, care se prepara cat ai bate din palme.
(more…)

Citeste tot

Clatite cu ceapa verde

Clatite – reteta chinezeasca

Clatitele sunt preparate foarte populare in China, iar cele cu ceapa verde sunt printre cele mai raspandite. Ele se aseamana destul de mult cu clatitele care se prepara si la noi (vezi aici cum se prepara clatitele), deci sunt usor de facut.

Sunt destul de versatile, caci se pot servi cu diverse umpluturi si dip-uri.

Reteta de fata este cea de baza, iar preparatul se serveste ca antreu, alaturi de unul sau mai multe dip-uri. Eu va propun un dip extrem de gustos, cu o dominanta picanta (pe care o puteti modera “umbland” la cantitatea de ardei iute), invelita insa in nuante dulci, acrisoare, afumate si sarate.
(more…)

Citeste tot

Curry thailandez de peste

Daca in articolul anterior, referitor la marinare, i-am laudat pe asiatici ca folosesc des procedeul si ca au, in consecinta, o bucatarie simpla, gustoasa si aromata, m-am gandit sa si exemplific marinarea prin cateva retete. Iata o reteta extrem de parfumata, care ii va bucura pe amatorii de curry. Este simpla si rapida, singurul inconvenient fiind faptul ca unele dintre ingrediente se gasesc greu pe piata noastra. De aceea am propus si cateva substituiri.

(more…)

Citeste tot

Orez cu fructe de mare si dip condimentat

Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul ce denumeste un sos care nu se amesteca in mancare ci este pastrat separat, ca sa se inmoaie in el alimentele, in special carne, peste sau legume.

Este o reteta foarte simpla, frumos colorata si, datorita dipului condimentat si aromat, un adevarat regal pentru papilele gustative. Puteti regla gustul sosului jongland cu cantitatile de sos de soia, suc de lamaie, zahar si sos iute pana cand obtineti gustul care va satisface cel mai mult.
(more…)

Citeste tot

Mantou – Gogoşi chinezeşti gătite în aburi

Acum câteva zile am dat o raită la magazinele chinezeşti din Dragonul Roşu 1 şi 2. Printre alte diverse ingrediente am cumpărat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ţării, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consumă la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.
(more…)

Citeste tot

Scoici cu lapte de cocos si menta

Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum ocazia sa o faca pornind cu o reteta usoara. Reteta poate fi gatita mai “uscat”, sau mai “in sos”, regland consistenta finala functie de cantitatea de lapte de cocos folosita.

Cei care se tem de un pic de iuteala, pot “umbla” si la cantitatea de ardei iute; o varianta comoda pentru acestia ar fi sa foloseasca 1/2 lingurita de pasta de ardei iuti (se gaseste in mai toate supermarketurile).
(more…)

Citeste tot