sos de soia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Peste cu ghimbir si “5 arome”

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca, in general, 90% din timpul alocat retetelor lor este folosit la tocarea, felierea si taierea ingredientelor. Reteta de fata face exceptie, caci foloseste un peste intreg; modul ei traditional de preparare cere un peste de apa dulce, dar il puteti inlcoui si cu pesti de mare (ca doradele, de exemplu), daca doriti.
Peste cu ghimbir si "5 arome"
(more…)

Citeste tot

Porc cu taitei somen

Reteta este extrem de simpla si foarte gustoasa. Taiteii somen sunt preparati din faina de grau si sunt proprii bucatariei japoneze. Sunt subtiri, cu un diametru mai mic de 1,3 mm si se servesc de obicei reci. Seamana mult cu alte tiprui de taitei japonezi, ca udon si hiyamugi, diferind doar prin diametru.
Porc cu taitei somen
(more…)

Citeste tot

Curry chinezesc de pui

De obicei, toate curry-urile chinezeşti conţin ca ingredient cartofii, dulci sau obişnuiţi. În Occident, la restaurante, acestia sunt omisi, iar curry-urile se servesc cu legume gătite în aburi şi orez fiert. Carnea de pui poate fi înlocuită cu orice alt fel de carne roşie, peşte, fructe de mare.
Curry chinezesc de pui
(more…)

Citeste tot

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, in asa fel incat sa absoarba aromele si gustul condimentelor, dar in acelasi timp sa-si pastreze textura ferma. Condimentele sunt folosite in asa fel incat sa nu acopere, ci sa puna in valoare gustul delicat al crevetilor.
Creveti prajiti in sos picant
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza de ardei iute ochi de pasare (bird’s eye). Reteta de fata pune in evidenta acest sos, iar produsul final este cu adevarat deosebit, mai ales pentru cei care se impaca bine cu iuteala ponderata.
Pui cu sos Guilin
(more…)

Citeste tot