sos de soia | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din Asia de Sud-Est. Este deosebit de simpla si de rapida si are avantajul ca poate refolosi carnea gatita, ramasa de la mesele anterioare.

(more…)

Citeste tot

Pangasius cu ceapa verde

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, un pic surprinzatoare ca metoda de gatit.
Pestele ar trebui sa fie, la modul ideal, extrem de proaspat, ca sa ofere savoarea sa maxima. Sosul este aromat si gustos, dar bine echilibrat, ca sa nu acopere gustul pestelui.

(more…)

Citeste tot

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul francez de a gati cu ingrediente chinezesti (seminte de susan, sos de soia), mediteraneene (cimbru) si locale (ienibahar). Rezultatul este un preparat delicios, plin de gust si aroma.

Cei care vor sa se informeze asupra bucatariei jamaicane o pot face aici.
(more…)

Citeste tot

Porc Sichuan

Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii regionale chinezesti, sunt destul de iuti si de picante, asa ca includeti in reteta si semintele de la ardeii iuti, macar atat cat le puteti suporta.

(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne roşie şi peşte

Haideţi să luăm o mică pauză şi, după câteva articole despre bucătăria franceză să zăbovim o clipă asupra unui preparat foarte interesant, relativ puţin cunoscut la noi, dar care merită, din punctul meu de vedere, mai multă atenţie decât cea de care s-a bucurat până acum.

Mă refer la sosul Worcestershire, sau Worcester cum i se mai spune. Nu voi intra prea mult în amănunte, mă voi limita a puncta doar câteva informaţii care mi s-au părut interesante.
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos picant

Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa si un defect, bat-o vina, unul singur: foloseste 2-3 ingrediente mai greu de gasit, foarte chinezesti. Nu este vina ei, caci este o reteta chinezeasca, ci a mea, fiindca o propun in Romania. Sper sa fiu iertat, caci cei pasionati de bucataria chinezeasca o vor gasi interesanta, iar cei care o vor putea gati se vor delecta cu ceva deosebit.

(more…)

Citeste tot