blog de Gastronomie
Omletele sunt delicioase, se fac rapid si lasa loc creativitatii. Exista mai multe stiluri de [...]
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
8 Comentarii
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
Acum cateva zile am avut ocazia sa revad filmuletele pe care le-am facut in Bangkok, [...]
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta este inspirata din bucataria cambodgiana. Acolo ghimbirul, in special cel tanar si suculent, [...]
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
13 Comentarii
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
14 Comentarii
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii [...]
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
Canton (Guangdong) este o provincie situata in sudul Chinei, vestita pentru bucataria sa rafinata si [...]
11 Comentarii
Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]
15 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
16 Comentarii
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
9 Comentarii
Am intrat în domeniul gastronomic fara sa vreau, datorita pasiunii pe care am dezvoltat-o în [...]
Sosurile de stridii si de soia, influente culinare chinezesti, dau aroma specifica acestui stir-fry. Iuteala [...]
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de [...]
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente [...]
Incerc sa va prezint succint un alt sos-condiment, pe care l-am folosit adesea la gatit, [...]