sos Guilin | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune

Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 ani, a prezentei alunelor si arahidelor in preparatele asiatice. Puiul sau porcul cu alune sunt, de atunci, printre preparatele mele preferate, ca si curry-ul panaeng, satay-ul cu sos de arahide si orice altceva care contine alune, arahide, unt de arahide etc.
Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune
Va prezint astazi o reteta simpla si rapida, prezentata si gatita la GUXT, cu ocazia cursului de bucatarie chinezeasca. Acest preparat prezinta un contrast placut de texturi, fragezimea taiteilor si a carnii contrastand cu textura crocant-frageda a legumelor si cu cea foarte crocanta a alunelor.
(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (27)

Afirmam cu doar câteva zile în urmă, postând o reţetă, că bucătăria chinezească nu este una dintre cele cunoscute pentru iuţeala sa. Şi îmi menţin spusele, deşi, şi de data aceasta, vă voi vorbi despre preparate iuţi chinezeşti. Ele reprezintă însă doar o mică fracţie din totalul celor gătite în întreaga China; „vina” este a mea, căci eu sunt cel care preferă mâncarea (măcar un pic) iute, iar condimentele iuţi şi picante îmi stârnesc întotdeauna interesul.

Imaginea de mai sus reprezintă un chinez tocând, bănuiesc eu, cu o îndemânare nebună (vedeţi cele două satâre din mâinile sale) ardei iuţi şi usturoi, pentru a prepara celebrul sos din Guilin. Acţiunea are loc în Daxu, undeva în oraşul vechi, din provincia Guilin.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu sos Guilin

Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza de ardei iute ochi de pasare (bird’s eye). Reteta de fata pune in evidenta acest sos, iar produsul final este cu adevarat deosebit, mai ales pentru cei care se impaca bine cu iuteala ponderata.
Pui cu sos Guilin
(mai mult…)

Citeste tot