sos hoisin | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Legume cu susan si sos de soia

Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de vegetarieni. Incerc sa fac acest lucru la televizor, in emisiunile de la Kanal D, dar pe blog am cam ramas dator. De aceea va propun astazi o reteta deosebita, simpla si rapida, cu care vreau sa-mi mai spal din “pacate”.

(more…)

Citeste tot

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mâncărurile chinezeşti. Această reţetă este originară, probabil, din Asia de Sud-Est. Este deosebit de simpla si de rapida si are avantajul ca poate refolosi carnea gatita, ramasa de la mesele anterioare.

(more…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre sosul Hoisin

sos Hoisin
Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunţă hăixianjiang) este un sos chinezesc folosit ca dip. Uneori este folosit şi pe post de condiment în marinade, preparate stir-fry sau tocane.
Cuvântul “hoisin” este o latinizare a cuvântului ce denumeşte fructele de mare în limba cantoneză. Cu toate acestea, sosul Hoisin nu conţine peşte, sau altă vieţuitoare marină.
(more…)

Citeste tot

Cotlete de porc picante

Cotlete de porc picante
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa si aromata. Marinada combina multe ingrediente tipic chinezesti, dar care se gasesc in supermarketuri (Cora, Carefour, MegaImage): sos de soia, sos hoisin, sos de stridii, ulei de susan, vin de orez (sau vin alb, sec), piper alb.
  (more…)

Citeste tot