sos Worcestershire | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de dulceata smantanii si de aroma de caramel a brandy-ului. Este o reteta foarte simpla si care va rasplateste munca oferindu-va ceva cu adevarat deosebit.

(mai mult…)

Citeste tot

Cartofi picanti

Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o reteta simpla si rapida, in care cartofii crocanti si rumeniti se servesc intr-un sos de rosii aromat si picant. Folositi sos Worcestershire original, pe eticheta caruie sunt trecute numele inventatorilor sai: Lea & Perrins.


(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Haideţi să luăm o mică pauză şi, după câteva articole despre bucătăria franceză să zăbovim o clipă asupra unui preparat foarte interesant, relativ puţin cunoscut la noi, dar care merită, din punctul meu de vedere, mai multă atenţie decât cea de care s-a bucurat până acum. Mă refer la sosul Worcestershire, sau Worcester cum i se mai spune. Nu voi intra prea mult în amănunte, mă voi limita a puncta doar câteva informaţii care mi s-au părut interesante.
(mai mult…)

Citeste tot

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video.

Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a fost inventata tarziu, abia la sfarsitul sec. XIX, a devenit una dintre preferatele japonezilor. In mod traditional, aceasta reteta se gateste utilizand panko (un tip de pesmet japonez preparat din paine fara coaja, ceea ce da un pesmet de culoare alba, crocant si mai aerat decat cel obisnuit) si mustar iute japonez, karashi (preparat din mustar amestecat cu hrean, sau wasabi).

(mai mult…)

Citeste tot