sos | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special pentru a fi servit alaturi de frigaruile de tip satay.
Satay, sau sate, este un termen care denumeste frigaruile preparate in Indonezia, Singapore, Malaezia, Thailanda etc. Acest tip de preparate se gateste mai ales pe strada si se serveste fierbinte, insotit de un sos pe baza de arahide, ardei iuti si (multe) alte arome.
Sosuri de arahide se mai intalnesc si in alte culturi, ca cele din Olanda, Vietnam, China, Filipine, ba chiar si din Africa si Orientul Mijlociu.
Bumbu kacang - Sos de arahide pentru satay - Radu Popovici
(mai mult…)

Citeste tot

Cum să găteşti un pui la cuptor

Un pui întreg, gătit la cuptor, este un preparat deosebit; poate face o figură foarte frumoasă la mesele de duminică, în familie, sau când aveţi oaspeţi la masă. Este un preparat care ar trebui să figureze în repertoriul fiecărui pasionat de bucătărie. Un avantaj al său este acela că ceea ce rămâne de pe o zi pe alta poate fi utilizat pentru a prepara alte preparate delicioase. Până şi carcasa sa, chiar dacă este gătită, poate fi păstrată pentru a prepara fonduri.
(mai mult…)

Citeste tot

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre pestii mei preferati. Se gateste usor, are o carne satioasa, hranitoare si suculenta, are o culoare extraordinara si este plin de acizi grasi omega-3 (acizi linolenici), excelenti pentru sanatate.

(mai mult…)

Citeste tot

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor aromate: amestecarea lor cu unt si pastrarea in congelator este una dintre cele mai eficiente si mai usor de folosit in bucatarie.
In reteta de mai jos, foarte simpla si rapida, pastravii sunt serviti cu un sos deosebit, pe baza de unt-gremolata, vin si migdale; pentru un plus de aciditate, stoarceti deasupra si o feliuta de lamaie.

(mai mult…)

Citeste tot

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un preparat originar, se pare, din Asia centrala sau de sud, gatit cu iaurt, smantana, lapte de cocos sau paste de alune ori seminte; este, ca sa simplificam putin, un fel de tocana, sau de curry.

Un alt inteles al acestui termen este acela al unei tehnici de gatit, in fapt o brezare, in care carnea (intotdeauna marinata in prealabil) si legumele sunt mai intai rumenite la foc iute, iar apoi gatite lent, in putin lichid, intr-un vas acoperit ermetic. Uneori vasul este chiar sigilat cu aluat, pentru o ermetizare cat mai eficienta.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una dintre retetele romanesti, deja traditionale. Eu va propun insa o varianta diferita, una in stil mediteranean, in care asezonarea este diferita. Cei care veti avea curiozitatea s-o incercati, veti vedea ca preparatul final este foarte savuros.

(mai mult…)

Citeste tot

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Acest preparat este o salata mai neobisnuita, de branzeturi, dreasa cu o vinegreta parfumata, completata cu un topping de migdale crocante si o garnitura de rosii uscate in cuptor. Punctul cheie al retetei este timpul de coacere in cuptor. Daca este prea lung, branza se poate topi. Daca este prea scurt, nu se incinge si nu i se potenteaza gustul indeajuns.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 3
1 2 3