Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sos
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]
2 Comentarii
nov.
Cum sa gatesti un pui la cuptor
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]
4 Comentarii
mart.
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
2 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]
8 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
20 Comentariu
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]
7 Comentarii
oct.
Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]
8 Comentarii
iun.
Pe urmele pastei de mustar (5)
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]
8 Comentarii
Spread aromatizat cu busuioc
“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase [...]
13 Comentarii
Pe urmele iaurtului
Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand [...]
29 Comentariu
Pui cu sos de telina si smantana
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre chutney
Chutney – un condiment surprinzator Probabil ati întalnit cu diferite ocazii, prin retete sau alte [...]
25 Comentariu
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]
8 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]
8 Comentarii
ian.
Sos de iaurt cu coriandru si menta
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]
7 Comentarii
Porc cu sos Roquefort
Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos [...]
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
6 Comentarii
Sos Tik Marij
Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]
4 Comentarii
Sos Nuoc Cham
Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit [...]
2 Comentarii