Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sos
Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay
Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special...
2 Comentarii
Cum sa gatesti un pui la cuptor
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...
4 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un...
4 Comentarii
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...
20 Comentariu
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...
8 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (5)
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am...
8 Comentarii
Spread aromatizat cu busuioc
“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase...
13 Comentarii
Pe urmele iaurtului
Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand...
29 Comentariu
Pui cu sos de telina si smantana
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...
4 Comentarii
Pe scurt despre chutney
Chutney – un condiment surprinzator Probabil ati întalnit cu diferite ocazii, prin retete sau alte...
25 Comentariu
Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative
În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...
8 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...
9 Comentarii
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei...
8 Comentarii
Sos de iaurt cu coriandru si menta
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai...
7 Comentarii
Porc cu sos Roquefort
Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos...
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...
6 Comentarii
Sos Tik Marij
Sos Tik Marji, picant-acrisor – Bucataria cambodgiana Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este...
4 Comentarii
Sos Nuoc Cham
Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit...
2 Comentarii