Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sos

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special...

2 Comentarii

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...

4 Comentarii

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...

4 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...

2 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...

8 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una...

20 Comentariu

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...

7 Comentarii

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...

8 Comentarii

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe...

4 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (5)

Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am...

8 Comentarii

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase...

13 Comentarii

Pe urmele iaurtului

Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand...

29 Comentariu

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...

4 Comentarii

Pe scurt despre chutney

Chutney – un condiment surprinzator Probabil ati întalnit cu diferite ocazii, prin retete sau alte...

25 Comentariu

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt...

8 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...

9 Comentarii

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei...

8 Comentarii

Sos de iaurt cu coriandru si menta

Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai...

7 Comentarii

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos...

Frigarui de pui cu sos picant

Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...

6 Comentarii

Sos Tik Marij

Sos Tik Marji, picant-acrisor – Bucataria cambodgiana Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este...

4 Comentarii

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit...

2 Comentarii