Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: sos

Bumbu kacang – Sos de arahide pentru satay

Bumbu kacang este un superb sos de arahide, picant, aromat si condimentat, conceput in special [...]

2 Comentarii

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]

4 Comentarii

Somon cu salata asiatica

Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre [...]

4 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]

2 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]

4 Comentarii

Porc cu sos de smantana si hrean

De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati [...]

8 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]

20 Comentariu

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati [...]

7 Comentarii

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]

8 Comentarii

Tagliatelle cu sos de nuca

Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe [...]

4 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (5)

Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]

8 Comentarii

Spread aromatizat cu busuioc

“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase [...]

13 Comentarii

Pe urmele iaurtului

Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand [...]

29 Comentariu

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre chutney

Chutney – un condiment surprinzator Probabil ati întalnit cu diferite ocazii, prin retete sau alte [...]

25 Comentariu

Sambal kecap – un prieten al papilelor gustative

În acest articol voi reveni putin asupra bucatariei indoneziene si va voi prezenta pe scurt [...]

8 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]

9 Comentarii

Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta

Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei [...]

8 Comentarii

Sos de iaurt cu coriandru si menta

Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai [...]

7 Comentarii

Porc cu sos Roquefort

Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs: sos de branza Roquefort, cremos [...]

Frigarui de pui cu sos picant

Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]

6 Comentarii

Sos Tik Marij

Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia “tik marij”, este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei [...]

4 Comentarii

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit [...]

2 Comentarii